Анонс на евроквалификациите - 19 ноември


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - 19 ноември

Испания - Грузия

Световните шампиони от 2010 г. вече се класираха за финалите на Европейското. В седем мача "Фурия Роха" успя да постигне шест победи и загуби веднъж. Испания порази вратата на съперника 22 пъти, но допусна само четири пъти.

В резултат испанският тим вече има 18 точки и заема първо място в класирането.

  През ноември основният отбор на Испания вече победи Кипър (3:1), през октомври бе по-силен от Норвегия (1:0) и Шотландия (2:0), а през септември - Кипър (6:0) и Грузия ( 7:1). Последното поражение на Испания е от 28 март, когато загуби от Шотландия (0:2).

Тази година отборът на Луис де ла Фуенте Кастило спечели Лигата на нациите. През юни те първо сломиха съпротивата на Италия на полуфиналите (2:1), а на финала бяха по-силни от Хърватия след изпълнение на дузпи (0:0, 5:4 при дузпите).

Грузинците загубиха шанса си да участват в главния континентален турнир за четиригодишния период. В седем срещи грузинският национален отбор успя да спечели два пъти, два пъти направи равен и три пъти загуби. Грузинският отбор вкара единадесет гола и допусна петнадесет в собствената си врата.

В момента Грузия има осем точки и е на четвърта позиция във временното класиране. Тимът има шанс да се изкачи само с едно място и да изпревари норвежките.

През ноември отборът на Грузия направи равен с Шотландия (2:2). През октомври Грузия победи Кипър (4:0) в евроквалификациите и се подигра с Тайланд (8:0) в приятелски мач. Вярно, преди това "кръстоносците“ имаха три поредни поражения.

Миналата година отборът на Вили Саньол игра мачове от Лигата на нациите и успя да спечели своята група в Лига C. Те спечелиха шестнадесет точки от възможни осемнадесет и се изкачиха до Лига B. Съперниците на грузинците бяха България, Северна Македония и Гибралтар.

Испания е фаворит защото разполага с по-качествен състав. В добавка е и домакинството, така че гостите нямат никакъв шанс.

Прогноза: Испания - Грузия 2:0

 

Португалия - Исландия

На първо място е националният отбор на Португалия, който събра  27 точки в седем мача и отдавна се класира за финалната част на Евро 2024, а също така спечели групата предсрочно.

Както се очакваше, португалците спокойно провеждат квалификациите, затвърждавайки статута си на категоричен фаворит.

Отборът на Роберто Мартинес не само спечели всички предишни мачове, но и допусна само два гола срещу словаците през октомври, след като вече отбеляза 34 попадения, демонстрирайки зашеметяваща форма по отношение на офанзивата.

Сега отборът на Исландия има 10 точки и вече няма шанс да излезе от групата. В последния кръг островитяните загубиха от Словакия, която тогава си осигури билет за Евро 2024.

Преди това Лихтенщайн бе уверено победен с резултат 4:0. Гилфи Сигурдсон, който сега играе за датския Лингби след скандалното си напускане на Тотнъм, отбеляза дубъл в тази среща.

По традиция Исландия проповядва силен стил на игра, много битка във всяка част на терена, често използвайки лобирани пасове, което може да им помогне да създадат проблеми на немотивираните португалци.

Поражението от словаците в миналия кръг прекъсна непобедената серия на тима от три мача, които се проведоха по време на квалификационния кръг за Евро 2024 (две победи и едно равенство), така че като цяло гостите са в добра форма.

Интересен мач, който може да завърши без победител.

Прогноза: Португалия - Исландия 1:1

 

Унгария - Черна гора

Унгарците току-що си осигуриха билет за Еврото. Така в последния кръг единствената мотивация ще бъде крайното първо място в групата.

Освен това унгарците все още нямат загуба в този квалификационен кръг. А отборът допуска средно по-малко от гол на мач.

Унгария изигра последния си мач успешно. Ремито като гост с българите (2:2) се превърна в нещо като победа за маджарите.

Преди това отборът не успя да победи скромните литовци (2:2) и да се справи със сърбите (2:1).

Няма съмнение, че домакините ще се опитат да спечелят този мач, завършвайки турнира на първо място/

Този отбор все още има шанс да заеме 2-ро място в групата. Но не всичко зависи пряко от черногорците.

Трябва да бъдат победени унгарците, а освен това сърбите да не победят българския отбор. Така че Черна гора явно възнамерява да направи всичко, което зависи от нея.

В последния си мач отборът от Балканите спечелиха. Черногорците се справиха уверено с отбора на Литва (2:0).

Но преди това Черна гора претърпя поражение от основния си съперник Сърбия (1:3).

Прогноза: Унгария - Черна гора 1:1

 

Швеция - Естония

Шведите са  може би основното разочарование от настоящата квалификация. Тре Крунур остави Австрия и Белгия да преминат напред без шанс да се противопоставят на конкурентите си.

Скандинавците спечелиха само два от седем мача. И отборът допусна 12 гола в собствената си врата.

Швеция напълно провали последния си мач. При гостуването си скандинавците допуснаха три безответни попадения от азербайджанците.

Естония се провали в следващия квалификационен кръг. В 7 мача естонците записаха само една точка.

Освен това отборът на Естония отбеляза само 2 гола. Но 20 гола вече са допуснати в собствената ни врата и това не е границата!

В последния си мач тимът отново загуби. Естония не се противопостави на Австрия у дома (0:2).

Последната победа беше през януари. Тогава в контролната среща естонците победиха минимално отбора на Финландия.

Няма съмнение, че гостите ще се опитат да дадат битка на шведите. Напомням, че последната завърши със съкрушително поражение за балтийците (0:5).

Прогноза: Швеция - Естония 3:0

 

Белгия - Азербайджан

Белгийският национален отбор отдавна е резервирал билета си за финалната част на Европейското първенство през 2024 г., което ще се проведе на терените в Германия това лято.

"Червените дяволи" не са губили от никого в седем квалификационни мача. Те имат пет победи и два равни двубоя. Те отбелязаха 17 гола и допуснаха само четири.

Белгийците обаче са втори в групата, като изостават с две точки от Австрия, която вече завърши този турнир.

Последният път, когато Белгия загуби, бе през ноември миналата година от Мароко на Световното първенство през 2022 г.

Отборът на Азербайджан определено няма да може да се класира за финалната част на Европейското първенство през 2024 г.,

Кавказците събраха седем точки в седем мача и дели третата позиция с шведите. Тя има две победи, равенства и четири фиаски. Бяха отбелязани седем гола и 12 пропуснати.

Преди дни азербайджанците победиха доста неочаквано силния отбор на Швеция на свой терен с 3:0. Преди това те записаха точки само в мачове с Естония - победа с 2:0 и равенство 1:1.

Азербайджан загуби от предстоящия си съперник в първия кръг у дома с 0:1. И общо в историята на конфронтациите между тези отбори белгийците спечелиха четири пъти и веднъж имаше равенство.

Домакините са фаворити - мотивацията е да бъде спечелена групата, а това може да се случи само с победа, която изглежда най-реалистично като резултат.

Прогноза: Белгия - Азербайджан 3:0

 

Шотландия - Норвегия

Шотландия успя да намери място на Евро 2024, като постигна пет победи в седемте си квалификационни мача този сезон. Отборът ще приеме Норвегия в последния си двубой от груповата фаза в неделя. Норвежците от своя страна започнаха лошо кампанията и положителното им представяне дойде твърде късно.

Съперниците са се срещали 12 пъти в миналото и Шотландия е по-добрият отбор, тъй като загуби само два пъти. Продължавайки, Шотландия спечели всичките си домакинства този сезон, включително мач срещу Испания.

Междувременно Норвегия не спечели в две от последните три гостувания. Имайте предвид също, че две от трите домакински срещи на Шотландия бяха под 2.5 гола. По този начин очакваме мач под 2,5 гола с победа за шотландския отбор в неделя.

Прогноза: Шотландия - Норвегия 2:1

 

Босна и Херцеговина - Словакия

Кръг преди края на груповата фаза на квалификациите за Евро 2024 Босна и Херцеговина е едва на 5-та позиция в таблицата за класиране.

В девет срещи тимът постигна три победи и допусна шест поражения, спечелвайки общо 9 точки.

Няма как сериозно да се подобри ситуацията. Дори и да се спечелят три точки, няма да може да се влезе в топ 3, а максимумът, който могат да постигнат балканците е четвърта позиция.

В последните четири мача, които се проведоха по време на квалификациите за Евро 2024, отборът допусна три поражения с една победа, така че домакините са в лоша форма.

След девет мача националният отбор на Словакия е уверено на второ място в групата си с 19 точки и вече си осигури билет за финалната част на Евро 2024.

Отборът успя да постигне този успех в последния кръг, в който победи Исландия у дома (2:0). По-рано словаците победиха основния си съперник Люксембург с 1:0.

Какво да гледате през ноември: Римско дерби, Ман Сити - Ливърпул, ключови мачове от Шампионската лига и квалификациите за Евро 2024

В последните четири мача, които се проведоха по време на квалификациите за Евро 2024, отборът спечели три победи с едно поражение, така че гостите са в добра форма.

Прогноза: Босна и Херцеговина - Словакия 1:1

 

Лихтенщайн - Люксембург

Отборът на Лихтенщайн е най-слабият в тази група. Играта на отбора никак не върви. В седем мача бяха записани седем поражения.

Малко вероятно е нещо да се промени в предстоящата битка. Вероятно дори самите фенове на националния отбор на Лихтенщайн не вярват в успеха. Разликата в класа все още е очевидна.

Лихтенщайн загуби всичките си осем предишни мача. Отборът загуби от Португалия (0:4), Исландия (0:7), Люксембург (0:2), Словакия (0:1), Босна и Херцеговина (1:2 и 0:2), Словакия (0:3). ) и Исландия (0:4).

Отборът не е побеждавал от три години във всички турнири, включително приятелски мачове, а серията от поражения е 22 мача, така че домакините имат малък шанс да не загубят.

Люксембург се намира в трудна услуга, където се състезават Португалия, Словакия и Исландия. Но отборът изглежда много приличен. Люксембург не изглеждаше аутсайдер и създаваше трудности дори на безспорните фаворити.

Тимът натрупа 14 точки в осем срещи и вече няма шансове да стигне до финалите на Евро 2024.

Люксембург е без загуба в шест от последните си седем гостувания.

Гостите са фаворити и очакваме тяхна победа.

Прогноза: Лихтенщайн - Люксембург 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283