Лига на нациите: Нидерландия и Хърватия ще са равни преди финала


И. Ангелов

Лига на нациите: Нидерландия и Хърватия ще са равни преди финала

Нидерландия - Хърватия
Стадион: Де Куип, Ротърдам
Дата: 14.06.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Нидерландия ще има късмета да посрещне у дома Хърватия в битката на първите два полуфиналиста от Лига на нациите. Испания и Италия играят ден по-късно за определяне на финалиста от тази двойка. Нидерландия спечели уверено четвърта група след 5 победи в 6-те срещи с Белгия, Полша и Уелс. "Лалетата" вкараха 14 гола, повече от всеки друг отбор в групите на Лига А.

Хърватия също спечели първа група като изпревари Франция, Дания и Австрия за първото място. Последно тези два отбора се срещнаха през 2008 г., когато в приятелски мач Нидерландия спечели с 3:0, поради което се очаква любопитен двубой. Качеството на гостите и тогава и сега е високо, но в момента и от двете страни ще има липсващи играчи от първия отбор.

При домакините ключовите Мемфис Депай и Матиас Де Лихт са с контузии. Хърватия няма да разчита на Йоско Гвардиол поради проблем в слабините. Иван Перишич ще се цели във вечния реализаторски рекорд на страната си ако вкара, като ще изпревари Марио Манджукич на първото място с гол.

От края на 2020 г. у дома Нидерландия има 8 победи и 1 равен. Трудно ще се намери отбор с подобна статистика пред своята публика сред националите, но може да се твърди, че ако има отбор, който да се справи с това, то това е опитният противник. С наличието на играчи като Лука Модрич и редица други играчи с огромен опит, Златко Далич ще се опита да бори статистиката и домакинската публика, за да опита може би да спечели последно състезание с това поколение играчи.

Прогноза: Нидерландия - Хърватия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хърватия (Златко Далич)
 
Ливакович
   
Сутало
Ерлич
Юранович
Соса
Модрич
Брозович
Ковачич
Пашалич
Крамарич
Перишич
Бергвайн
Гакпо
Симонс
Йонг
Вайналдум
Роон
Аке
Дъмфрис
Ботман
Дайк
   
Билоу
 
Нидерландия (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Нидерландия - Хърватия 1:1

  Сподели
806