Анонс на избрани срещи от световните квалификации


И. Ангелов

Анонс на избрани срещи от световните квалификации

Германия - Румъния
Дата: 08.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

В десета група на световните квалификации Германия победи всички останали 5 отбора с изключение на Северна Македония, от която изненадващо загуби с 2:1 у дома. Това са и единствените допуснати голове за тима на Ханси Флик, който започна престоя след Йоги Льов с 3 от 3 победи, 12 вкарани гола и 0 допуснати. В тази квалификационна среща тимът е тежък фаворит и тъй като води с 4 точки над втория Армения, напрежението ще липсва.

Румъния обаче се намира на трето място извън продължаването, на точка зад Армения, и срещата ще е от огромно значение. През март тимът загуби 2 мача от квалификациите поред, именно от Германия и Армения, след което последваха победи над Исландия и Лихтенщайн, и равенство с Македония.

Германия има 16 победи в последните 19 мача за Световно. В 5 от последните 6 тимът не допусна голове и когато не допусна - спечели. Румъния също не допусна в последните 3 срещи, но пък Германия вкара по най-малко 2 пъти в последните си 3 мача, поради което се очаква нова победа.

Прогноза: Германия - Румъния 2:0

 

Турция - Норвегия
Дата: 08.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Седма квалификационна група се оформя интересно като Нидерландия и Норвегия имат по 13 точки и заемат позиции за прогрес, а Турция е само 2 точки назад. Домакините стартираха 2021 година страхотно и дори победиха Норвегия с 3:0 в обратната среща, но формата много се влоши по време и след Евро 2020. След 3 загуби от 3 на втория най-голям футболен форум тимът продължи със само 1 победа в следващите 3 мача за Световната купа. Последно Нидерландия нанесе загуба с 6:1 на Турция.

Норвегия ще се надява да си върне за резултата през март между тези отбори, но ключовият Ерик Холанд е контузен и ще липсва заедно с имена като Свенсон, Айер и Норман. Загубата от Турция е единствената за момента в квалификациите на гостите, които задържаха Нидерландия до 1:1 по-рано.

Турция също има проблеми с наказанията на Сьоюнджу, Кабак и Кокчу, като Кенан Караман е контузен. Любопитно е, че турците вкараха по най-малко 2 гола в 3 поредни мача срещу Норвегия. С оглед формата тук гостите би следвало да се поправят след предната загуба.

Прогноза: Турция - Норвегия 0:1

 

Чехия - Уелс
Дата: 08.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

След като изненада мнозина на Евро 2020, Чехия разочарова сънародниците си с представянето в световните квалификации. В момента тимът е наравно с Уелс по точки, с по 7 на второ място, но домакините имат и мач повече, и само 2 победи от 5 кръга.

Уелс ще цели най-малко да избегне загубата, защото при равно представяне статуквото и второто място за гостите ще се запази, при положение, че и тимът има по-малко изиграни мачове от останалите в групата, без опашкаря Естония. Белгия е недостижима с 16 точки на върха, поради което интригата е за второто място.

В двата тима има проблеми, като Владимир Цоуфал ще липсва при домакините с травма. Гарет Бейл пък е аут за гостите. Добра новина е завръщането на Арън Рамзи, който пропусна квалификациите до тук.

Уелс не загуби в последните 3 срещи в квалификациите без да впечатлява особено. Тимът няма да има големия си атакуващ потенциал в момента, и ако успее да задържи Патрик Шик, това ще е успех.

Прогноза: Чехия - Уелс 1:0

 

Андора - Англия
Дата: 09.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Андора загуби 5 от 6-те си срещи в квалификациите и в обратната среща отнесе 4:0 от Англия. Като цяло Андора има 35 загуби в последните си 38 квалификационни мача за Световна купа. В последните 5 мача с Англия тимът не вкара гол.

Англия има 5 победи от 6-те срещи до тук и направи равен само с Полша в девета група. "Трите лъва" са в серия от 5 победи и срещу този конкретен опонент, във всеки случай вкарвайки поне по 2 гола.

Откъм състави, при домакините ще липсват с наказания Алберт Алаведра, Марсио Виера и Мой Сан Николас. При гостите Рийс Джеймс и Калвин Филипс се оттеглиха с травми и бяха заменени в лагера на Англия от Уорд-Прауз и Чилуел.

Разликата в класите тук е огромна, и се очаква лесна победа за гостите.

Прогноза: Андора - Англия 0:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
772