Уелс и България ще разделят точките


Т. Михайлов

Уелс и България ще разделят точките

Уелс - България
Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Дата: 08.10.2010
Час: 21:30
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


България гостува на Уелс в третата си евроквалификация по пътя към Украйна и Полша. И двата тима нямат голям шанс за класиране, но след този мач ще може да се определи големият аутсайдер в групата.

Уелс започна със загуба с 0:1 като гост на Черна гора в първия кръг, след което почиваше и в момента е само с един мач. След домакинството на България “драконите” гостуват на Швейцария и реално са изправени пред двата си решаващи мача, в които ще се види дали амбициите им за атака на първите две места в тази група ще получат покритие. Временият мениджър на Уелс Брайън Флин има много проблеми със състава. Контузени са титулярите в атака Крейг Белъми и Робърт Ърншоу. Защитникът Дани Габидон сложи край на кариерата си в националния отбор.

България е в доста по-сложна ситуация заради двете си загуби. И ако първата срещу фаворита Англия може да се приеме като очаквана, то поражението от Черна гора на “Васил Левски” си беше катастрофа, която уби шансовете на тима за класиране. Последва треньорска рокада и на мястото на Мъри Стоилов застана недоказаният специалист Лотар Матеус. Той обаче не можа да върне в състава Димитър Бербатов. Проблемите за Матеус преди мача са свързани с контузиите на крайните бранители Жовко Миланов и  Веселин Минев. Поради слаба форма не бе повикан и считаният за сигурен титуляр Валери Божинов.

Двата съперника са добре познати, тъй като имат общо 6 мача помежду си. В тях България има 3 победи и две загуби. За последно двата отбора играха контрола през 2007 в Бургас, спечелена от Уелс с 0:1. През 2006 в Суонзи също в приятелски мач се стигна до равенство 0:0. Най-паметният мач е на 14 декември 1994, когато в евроквалификация бронзовите медалисти от САЩ’94 разбиват с 3:0 в Кардиф “драконите” като Трифон Иванов вкарва феноменален гол.

Макар в последно време Уелс да показва по-добро лице от България, “трикольорите” са лек фаворит в мача поради по-големите си традиции. Определено тимът ще е надъхан от факта, че има нов наставник. “Драконите” пък имат доста проблеми с контузиите, но домакинството им дава предимство. Така равенството е най-добрият залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Уелс:

14 ноември Уелс - Шотландия 3:0 (Приятелски мач)
03 март Уелс - Швеция 0:1 (Приятелски мач)
23 май Хърватия - Уелс 2:0 (Приятелски мач)
11 август Уелс - Люксембург 5:1 (Приятелски мач)
03 септември Черна гора - Уелс 1:0 (Квалфикация за Евро 2012)

България:

19 май Белгия - България 2:1 (Приятелски мач)
24 май ЮАР - България 1:1 (Приятелски мач)
11 август Русия - България 1:0 (Приятелски мач)
03 септември Англия - България 4:0 (Квалификация за Евро 2012)
17 септември България - Черна гора 0:1 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Уелс - България

6 мача
2 победи за Уелс
1 равенства
3 победи за България
Голова Разлика: 7:3 за България


Коефициенти от bet365:
Уелс - 2.62
Равен - 3.10
България - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147