Ще запеят ли петлите в Сараево?


П. Пенков

Ще запеят ли петлите в Сараево?

Босна и Херцеговина - Франция
Стадион: "Олимпийски", Сараево
Дата: 07.09.2010
Час: 22:00
Съдия: Феликс Брайх (Германия)

В петък вечер Босна и Херцеговина започна перфектно квалификациите за Европейското първенство през 2012 година, като победи с 3:0 Люксембург, докато фаворитите в групата - Франция продължи свободното си падане, като загуби у дома с 1:0 от Беларус. В момента лидерите на група D ще се срещнат в Сараево, като домакините се надяват да спечелят максималния брой точки в двубоя си срещу петлите.

Сафет Сусич няма големи проблеми в състава си, след като се върнаха от "Стад Жози Бартел" в началото на уикенда. Трите гола на босненци бяха отбелязани в първите 16-минути от игровото време, което говори за експлозивността им.

"Не се страхувам от Франция, въпреки че уважавам този отбор," сподели Емир Спахич. "Страхувам се от големите играчи, които има в състава им. Но ние също имаме своите качества. Мисля, че това ще бъде една много интересна за наблюдаване среща," добави Спахич, който миналата година се радваше на успеха си с Монпелиевъв френската Лига 1.

Изглежда, че няма да има големи промени в състава на Босна за срещата с Франция, освен това, че Сусич може да добави още един полузащитник в тактиката си. Миралем Пянич може да играе доста креативно, докато Емир Спахич, капитана, ще "марширува" в защита.

Успехите, който Франция трябваше да пожъне в кратък период от време не станаха факт, след като състава на Лоран Блан изгуби с късен гол при домакинството си на Беларус в петък. Всички очакваха нещо ново и по-добро след края на ерата на Доменек, но феновете на петлите останаха повече от разочаровани. Състава на Блан доминираше срещу противника си, но когато трябваше да контраатакува нещата изглеждаха обезпокоителни.

Бившият треньор на Олимпик Марсилия Ролан Корби коментира пред France Football,  че Блан се е опитал да впечатли твърде много с първата си среща и това е главната причина за поражението. "С тимът, който разполагаше в петък, трудно би постигнал повече. Лоран Блан може би беше твърди много оптимистично настроен върху идеята ми за красива игра. Очевидно всеки предпочита красивата игра. Всичко ще се реши във вторник срещу Босна."

След наказанието на Гюркуф наложено от ФИФА, Блан няма да може да разчита на любимата си схема 4-2-3-1. Франк Рибери, Патрис Евра и Николас Анелка все още са наказани от Френската Футболна Асоциация. Жереми Тулалан отново е на разположение, но не беше включен в групата за мача.

Трудно бихме видяли Франция да се отърве от загубата си от Беларус с победа в Сараево, но по-трудно би било за феновете на петлите ако състава на Блан не си вземе поука от поражението и не подобри играта си. Освен това домакините за интусиазирани от доброто си начало и не вярвам да бъдат победи пред собствена публика. Така че, бих прогнозирал равенството в тази среща.

Прогноза: Босна и Херцеговина - Франция 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Босна и Херцеговина:

03 март Босна и Херцеговина - Гана 2:1 (Приятелски мач)
29 май Швеция - Босна и Херцеговина 4:2 (Приятелски мач)
03 юни Германия - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелски мач)
10 август Босна и Херцеговина - Катар 1:1 (Приятелски мач)
03 септември Люксембург - Босна и Херцеговина 0:3 (Квалификация за Евро 2012)

Франция:

11 юни Уругвай - Франция 0:0 (СП 2010, Група А)
17 юни Франция - Мексико 0:2 (СП 2010, Група А)
22 юни Франция - ЮАР 1:2 (СП 2010, Група А)
11 август Норвегия - Франция 2:1 (Приятелски мач)
03 септември Франция - Беларус 0:1 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Босна и Херцеговина - Франция

2 мача
0 победи за Босна и Херцеговина
1 равенство
1 победа за Франция
Голова Разлика: 3:2 за Франция


Коефициенти от bet365:
Босна и Херцеговина - 2.62
Равен - 3.20
Франция - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133