Блатер: Опитвам се да покажа различията между Висшата лига и Примера


Н. Гавазов

Блатер: Опитвам се да покажа различията между Висшата лига и Примера

ФИФА обяви класирането на страните - участници на завършилото в неделя Световно първенство по футбол. Националният отбор на Англия зае 13 място от 32 участници. За Южна Африка възпитаниците на Фабио Капело тръгнаха да "творят история", но в крайна сметка това не се получи. Както е известно, "Трите лъва" много трудно заеха второто място в една от най-леките групи, а на осминафинала бяха разгромени от Германия с 4:1.

През 1998 година англичаните под ръководството на Глен Ходъл също отпаднаха на осминафила, след изпълнение на дузпи от Аржентина, но заеха 9 място. През 2002 и 2006 отборът достигна до четвъртфинал, а в крайното класиране остана шести.

Като допълним, че поражението от Германия се оказва най-голямото за англичаните за цялото им представяне на Световни първенства, картината става наистина жалка. Уейн Рууни не вкара нито един гол, а останалите звезди не показаха и половината от това, което сме свикнали да виждаме в мачовете им във Висшата лига на Англия.

"Англия винаги се е считала за родината на футбола, така както Бразилия като представител на висококласен футбол. Но много национални отбори бележат голям прогрес. Има малки страни, чиито отбори са достатъчно силни. Футболът се развива навсякъде. Играчите играят в различни шампионати. За някои отбори на които играчите им играят в различни първенства е добре, а за други - лошо", цитира Guardian президентът на ФИФА Сеп Блатер.

"Един от тези примери е Англия. А добрият пример е Испания. Всичките им 11 човека, които започнаха финала играят в Примера. В това е и разликата. Нека всеки си направи своите изводи. Просто се опитвам да покажа разликата между Висшата лига и Примера дивисион", завършва босът на световния футбол.

 

  Сподели
101