Ще продължи ли Парагвай да пише история и срещу Испания?


П. Пенков

Ще продължи ли Парагвай да пише история и срещу Испания?

Парагвай - Испания
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 03.07.2010
Час: 21:30
Съдия: Карлос Алберто Батрес (Гватемала
)

Никой не очакваше тима на Парагвай да достигне до четвъртфиналите на Световното първенство, като според някои специалисти предрекоха преди началото на Мондиала, че те ще отпаднат още в групофата фаза на турнира. Въпреки това, южноамериканците доказаха възможностите си и сега имат шанс да достигнат полуфиналите. За първи път в историята им Черните коне фигурират в най-добрите 8 отбора на света. Състава на Херардо Мартион успя да победи Япония след изпълнение на дузпи, след като двата тима завършиха 0:0 в редовното време и дадените продължения. Представянето им срещу самурайте не беше впечатляващо, но не може да се отрече, че беше ефективно.

Важно е да кажем, че Парагвай не са фаворити срещу Испания в събота вечер. Но би било твърде наивно ако кажем това, тъй Черните коне са опасен отбор, който може да надвие европейските шампиони. Още в груповата фаза Парагвай успя да завършат 1:1 срещу тима на Италия. Най-силните звена на тима е халфовата линия и атаката благодарение, на които тима продължава да пише своята история.

В състава на Херардо Мартино няма контузени или наказани футболисти. Халфът Виктор Касерес, който пропусна мача с Япония поради наказание, ще бъде на разположение и може да започне като титуляр в двубоя.

Техните съперници Испания не започнаха подобаващо Световното първенство, след като в първата си среща от групофавата фаза загубиха с 1:0 от Швейцария, като това даде тема за размисъл на феновете на Испания дали ще успее тима да премине през групофата фаза. Въпреки това, те успяха да сторят това, след като победиха Хондурас и Чили. На осминафинала пък те победиха финалистите от Европейското първенство през 2004 година - Португалия с 1:0. Испания влизат като фаворите срещу Парагвай, поне така смятат повечето букмейкъри в света.

Треньорът на Испания Висенте дел Боске вероятно ще започне двубоя с Парагвай със същите играчи, които успяха да победят Португалия. Нападателят Фернандо Торес показва с играта си досега на Мондиала, че все още не е достигнал добрата си форма, но бившият мениджър на Реал Мадрид заяви, че ще разчита на услуги му и в този мач като титуляр. Централният защитник Раул Албиол все още страда от контузия.

Според мен Испания ще победят заради качествените играчи, които притежават в редиците си. Европейският шампион все още не са привключили на най-голямата предавка на Световното първенство в Южна Африка, но въпреки това нямаха големи проблеми при победата срещу Португалия в миналия кръг.

Последни 5 изиграни срещи:

Парагвай:

02 юни Гърция - Парагвай 0:2 (Приятелски мач)
14 юни Италия - Парагвай 1:1 (СП 2010, Група F)
20 юни Словакия - Парагвай 0:2 (СП 2010, Група F)
24 юни Парагвай - Нова Зеландия 0:0 (СП 2010, Група F)
29 юни Парагвай - Япония 0:0 - 5:3 сл. дузпи (СП 2010, 1/8-финал)

Испания:

08 юни Испания - Полша 6:0 (Приятелски мач)
16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010, Група Н)
21 юни Испания - Хондурас 2:0 (СП 2010, Група Н)
25 юни Чили - Испания 1:2 (СП 2010, Група Н)
29 юни Испания - Португалия 1:0 (СП 2010, 1/8-финал)


Досегашни срещи:

Парагвай - Испания

3 мача
0 победи за Парагвай
2 равенства
1 победа за Испания
Голова Разлика: 3:1 за Испания


Коефициенти от bet365:
Парагвай - 8.00
Равен - 4.00
Испания - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157