Бразилия ще пречупи Холандия


Т. Михайлов

Бразилия ще пречупи Холандия

Холандия - Бразилия
Стадион: "Нелсън Мандела Бей", Порт Елизабет
Дата: 02.07.2010
Час: 17:00
Съдия: Юичи Нашимура (Япония)

Със страхотен двубой ще започнат ¼-финалите на 19-ото световно първенство. Един срещу друг на “Нелсън Мандела Бей” ще се изправят 5-кратният шампион Бразилия и двукратният финалист Холандия. Това ще е 10-ти мач в историята между съперниците и четвърти на световни първенства.

Първият им сблъсък е през 1974 в Дортмунд. Тогава с магьосника Йохан Кройф и Йохан Неескенс Холандия е най-добрият отбор в света и побеждава с лекота “селесао” с 2:0 във втората групова фаза. “Лалетата” стигат финала, където по злощастно стечение на обстоятелствата губят титлата от Германия.

Минават 20 години и в горещото американско лято двата отбора се сблъскват на ¼-финал. Мачът е един от най-интересните. Бразилия повежда с 2:0, но “лалетата” изравняват преди Бранко да забие победен гол в 81-ата минута за южноамериканците. В последствие те стават световен шампион.

4 години по-късно мястото е “Стад Велодром”, а фазата ½-финал. Роналдо открива за Бразилия в 46-ата минута, но Клуиверт изравнява в 87-ата. Следват дузпи, в които бразилците са безпогрешни, докато Филип Коку и Роналд де Бур пропускат.

До този етап на шампионата в ЮАР Бразилия и Холандия стигнаха сравнително леко. “Селесао” допусна само едно равенство 0:0 с Португалия, но в 1/8-финала унищожи Чили с 3:0. Холандия пък беше безпогрешна в групата. Първият плейоф на “лалетата” бе с екзекутора на Италия Словакия и отново без много да се напрягат момчетата на Берт Ван Марвайк победиха с 2:1 като голът за словаците бе от дузпа в 93-ата минута.

Холандия няма проблеми с контузени играчи. Ариен Робен стартира в началото на мача със Словакия и бе сменен, след като битката бе решена. Крилото показа, че е най-ценният играч за “лалетата” като отбеляза първия гол. Ван Марвайк вероятно ще заложи на схема с един нападател в лицето на Ван Перси. Зад него ще действа плеймейкърът Снайдер. За укрепване на центъра ще се разчита на Марк Ван Бомел и Найджъл Де Йонг.

При Бразилия нещата са малко по-сложни. Рамиреш е наказан за натрупани картони, след като си изкара безсмислен такъв срещу Чили. Контузията, която Елано получи срещу Кот д’Ивоар няма да му позволи да участва и в този мач. Дани Алвеш ще заеме неговия пост на дясното крило пред Майкон. Жошуе или Клеберсон трябва да заменят Рамиреш. Схемата на Дунга е като холандската – 4-3-2-1. тя му навлече доста критики, тъй като хората са свикнали да гледат нападателен футбол от Бразилия.

Очертава се изключително завързана битка. Холандия е труден съперник за 5-кратните световни шампиони и макар “селесао” да е фаворит крайният победител е непредвидим. До тук “лалетата” са вкарали 7 гола срещу 8 за Бразилия. Защитите са равностойни – по две попадения във всяка врата. При сериозен натиск се видя, че бранителите на двата отбора правят грешки. Едва ли някой от противниците ще се хвърли в бесни атаки от самото начало, защото най-доброто им оръжие е контранападението. Който успее да придърпа съперника по-близо до вратата си и да удари в тила ще спечели мача. По-вероятно е това да са бразилците, макар че и продълженията не са изключени.    

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

05 юни Холандия - Унгария 6:1 (Приятелски мач)
14 юни Холандия - Дания 2:0 (СП 2010, Група Е)
19 юни Холандия - Япония 1:0 (СП 2010, Група Е)
24 юни Камерун - Холандия 1:2 (СП 2010, Група Е)
28 юни Холандия - Словакия 2:1 (СП 2010, 1/8-финал)

Бразилия:

07 юни Танзания - Бразилия 1:5 (Приятелски мач)
15 юни Бразилия - КНДР 2:1 (СП 2010, Група G)
20 юни Бразилия - Кот д`Ивоар 3:1 (СП 2010, Група G)
25 юни Португалия - Бразилия 0:0 (СП 2010, Група G)
28 юни Бразилия - Чили 3:0 (СП 2010, 1/8-финал)


Досегашни срещи:


Холандия - Бразилия

9 мача
2 победи за Холандия
4 равенства
3 победи за Бразилия
Голова Разлика: 14:13 за Бразилия


Коефициенти от bet365:
Холандия - 4.50
Равен - 3.30
Бразилия - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156