Парагвай и Япония ще решат спора в допълнителното време


Н. Гавазов

Парагвай и Япония ще решат спора в допълнителното време

Парагвай - Япония
Стадион: "Лофтус Версфелд", Претория
Дата: 29.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


В осминафинална среща от Световното първенство по футбол, един срещу друг излизат два отбора, единият от които със сигурност ще играе своя първи четвъртфинал на Мондиала. Парагвай пристигна в Южна Африка без особени претенции, но южноамериканците едва ли са се надявали на по-добър сценарии. Те не само участваха в нокаутирането на световния шампион Италия, но и заеха първото място в своята група F, демонстрирайки много добре организирана защита и постигайки важна победа с 2:0 над Словакия.

„Гуараните" винаги са се славели като много трудолюбив отбор със солидна защита, но сегашните успехи на тима са свързани с Аржентина и по-точно на родения в Росарио треньор Херардо Мартино - „Тата", който включи в състава четирима играчи родени в Аржентина. 47 годишният треньор сглоби един компактен и единен отбор, който може успешно да се брани, но също така и да вкарва голове.

„Четвъртфиналът за нас е мечта, но ние сме в състояние да се борим и за полуфинал, защото имаме потенциал", заяви звездата на отбора Роке Снта Круз.

Доста по-умерен обаче е Мартино: „Срещу Нова Зеландия не бяхме подвижни и точни в завършващия удар. Имахме много проблеми в зона, където не очаквах подобно нещо - атаката. Срещу Япония трябва да играем още по-бързо отколкото досега го правехме".

 

Япония, като се има в предвид, че в група Е бе в компанията на Дания, Холандия и Камерун, е цяло чудо, че се класира на второ място и доби право за участие на осминафинал. Поне в началото прогнозите бяха такива - че азиатците ще играят защитен футбол и с методи и тактика, които вече не са актуални за съвременния футбол. Изненадата обаче е налице и това го усетиха най-вече от „червения динамит", в мач, в който стана ясно, че много трудно може да бъде върнат гол на японците ако поведат в резултата.

Очевидно е, че „сините самураи" имат един футболист, който се явява основен двигател в успехите на тима - Кейсуке Хонда, чиито решаващи голове донесоха победите на тима. 24 годишният атакуващ полузащитник на ЦСКА Москва привлече вече вниманието със своите умения не само като нападател, но и като безкомпромисен защитник - особено се видя това срещу Дания, и ако защитниците на Парагвай са решили да не му обърнат подобаващо внимание за да го опазят, определено Хонда ще бъде движеща сила за своите и този път.


За Парагвай отпада полузащитникът Виктор Касерас, който има два жълти картона. Най-вероятно неговото място в центъра ще заеме Едгар Барето. Така схемата на игра, която Мартино ще използва е 4-3-3 с Бариос, Валдес и Санта Крус в атака, а по фланговете ще застанат Вера и Риверос.

Такешо Окада няма проблеми с наказани или контузени играчи. Най-вероятно той ще използва същата схема и футболисти, които му донесоха успех срещу Дания и Камерун. Средата на терена ще бъде наситена с петима полузащитника, които обаче при овладяване на топката бързо ще изнасят същата към единственият нападател Хонда. Тук несъмнено решаващо ще бъде взаимодействието с Футболиста на годината на Азия Ендо, който ще застане зад Кейсуке, но при атака ще си партнира с него на една линия.


И така, какво да очакваме от тази интересна среща и противопоставяне на два различни стила на игра?

Треньорът на Япония Такеши Окада, който заяви, че напуска след Световното поста си, вече предизвиква по-малко смях в родината си. В началото на турнира той обеща, че е в състояние да класира отбора на четвъртфинал, с което разсмя футболните специалисти. Но сега той е на път окончателно да скрие усмивките на „доброжелателите" си в родината.

В същото време амбициите на южноамериканците са големи и напълно основателни, след като Мартино промени облика на отбора, който вече играе и с голямо самочувствие.

От една страна ще видим противопоставяне на отбор с не толкова енергична тактика, но с много силна защита, която умее бързо се прегрупира, а от друга ще наблюдаваме футболисти, които влагат много енергия във всеки един мач. Лично аз, съм раздвоен в избора ми на това кой ще е победител в мача. Разума ми казва Япония, но сърцето Парагвай. Поради това бих заложил на равенство в редовното време, а след това - в продълженията може би на победа за Япония.


Последни 5 изиграни срещи:

Парагвай:

30 май Парагвай - Кот д`Ивоар 2:2 (Приятелски мач)
02 юни Гърция - Парагвай 0:2 (Приятелски мач)
14 юни Италия - Парагвай 1:1 (СП 2010, Група F)
20 юни Словакия - Парагвай 0:2 (СП 2010, Група F)
24 юни Парагвай - Нова Зеландия 0:0 (СП 2010, Група F)

Япония:

30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
04 юни Япония - Кот д`Ивоар 0:2 (Приятелски мач)
14 юни Япония - Камерун 1:0 (СП 2010, Група Е)
19 юни Холандия - Япония 1:0 (СП 2010, Група Е)
24 юни Дания - Япония 1:3 (СП 2010, Група Е)


Досегашни срещи:

Парагвай - Япония

6 мача
2 победи за Парагвай
3 равенства
1 победа за Япония
Голова Разлика: 7:4 за Парагвай


Коефициенти от bet365:
Парагвай - 2.10
Равен - 3.20
Япония - 3.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189