Германия опустоши Англия, съдийска грешка опорочи мача (видео)


Т. Михайлов

Германия опустоши Англия, съдийска грешка опорочи мача (видео)

Германия победи с 4:1 Англия и се класира за ¼-финалите на Мондиал 2010. Сблъсъкът оправда очакванията и се превърна в мегаспектакъл, който обаче бе опорочен от грешка на съдиите през първата част, при която бе отменен чист гол за “трите лъва” при резултат 2:1 за Мааншафта.

Двата тима започнаха равностойно, проучвайки се внимателно до 20-ата минута, когато защитата на Англия се пропука фатално. Завърналия се след наказание Мирослав Клозе бе изведен с пас през целия терен, пребори се за позиция с Ъпсън и намери долния ляв ъгъл на Джеймс.

В 32-ата минута немците организираха бърза контраатака по дясното крило като Клозе намери Мюлер, който пусна към непокрития в лявата част на пеналта Подолски. Футболистът от полски произход матира Джеймс с диагонален удар по земя.

В този момент изглеждаше, че Англия е в нокдаун, но “трите лъва” рязко вдигнаха оборотите. Първо Дефоу нацели горната греда с глава, след което се оказа, че има отсъдена засада. В 37-ата минута такава нямаше и с този път Матю Ъпсън с глава намали.     

Минута по-късно се случи нещо, което ще вкара и този мач между двата съперника в историята. Удар на Лампард срещна горната греда, топката се отби и тупна на около половин метър зад голлинията. Съдиите от Уругвай начело с Хорхе Ларионда не видяха попадението. Ситуацията напомни за финала между двата тима на "Уембли", когато подобен гол на Джеф Хърст е признат. До края на полувремето натискът на албионците продължи, но резултатът остана непроменен.



В началото на второто полувреме Англия натика Германия в тяхната половина и опитваше по всякакъв начин да намери изравнителния гол. Най-доброто положение беше един фаул на Франк Лампард, който разтресе напречната греда. В 67-ата минута поривът на “трите лъва” бе пресечен.

Германия организира бърза контраатаката след нов фаул за англичаните. Топката достигна до Мюлер, който бе оставен непокрит срещу Джеймс и резултатът набъбна до 3:1. Само три минути по-късно отново нападателят на Байерн бе точен по идентичен начин. Контраатака организирана от Йозил и нов лек гол за Мюлер.

До края Германия пое пълен контрол над нещата и не допусна нови сериозни опасности като можеше да увеличи преднината си. Така Маншафта стигна до ¼-финалите, където ще срещне победителят от двойката Аржентина-Мексико. Във футболната история обаче ще остане един непризнат гол, който можеше да обърне всичко в Блумфонтейн.

Видео: Тук
Галерия от срещата: Тук

  Сподели
154