Швейцария ще победи Хондурас


Т. Михайлов

Швейцария ще победи Хондурас

Швейцария - Хондурас
Стадион: "Фрий Стейт", Блумфонтейн
Дата: 25.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Ектор Балдази (Аржентина)


Швейцария излиза срещу Хондурас в решителен за класирането си на 1/8-финал двубой от програмата на Група Н. До момента селекцията на Отмар Хитцфелд заема 3-ата позиция в потока като има 3 точки и голова разлика 1:1. Лидерът Чили е със 6 точки и ГР 2:0, а вторият Испания има три точки и ГР 2:1. Това означава, че при победа поне с 2 гола разлика срещу аутсайдера Хондурас “кръстоносците” със сигурност ще играят в плейофите. Те запазват шансове и при равенство и дори загуба, но в този случай Испания трябва да загуби от Чили. 

Швейцария шокира света, побеждавайки на старта Испания с 1:0, тъй като всички смятаха европейския шампион за големия фаворит в турнира. Оказа се обаче, че с дисциплинирана игра и добра тактика Давид може да победи Голиат. Последва мач срещу Чили, който бе загубен с 0:1 като този път защитата на Отмар Хитцфелд се пропука, не и без помощта на съдийството. Голът бе вследствие на засада, а още в началото Валон Бехрами бе изгонен. Така че швейцарците имат всички шансове за прогрес, но в този случай трябва да покажат и по-открит футбол.

Хондурас не може да покаже най-доброто от себе си в ЮАР и с две загуби до този момент заема последното място в групата. Шанс има и за тима на Рейналдо Руеда. Класирането на “Катрачос” минава през успех с 4 гола разлика над Швейцария и загуба на Испания от Чили. Едва ли този сценарии ще се сбъдне, но централно-американците трябва да се напънат поне да отбележат гол. Те играят приятен футбол, не се затварят, а и не позволиха да бъдат разгромени досега, с което запазиха и интригата в групата. 

Проблемите за Отмар Хитцфелд са в защитата, тъй като Филип Сендерос е контузен, а Валон Бехрами е наказан. Това ще бъде компенсирано с някой вътрешни размествания и с включването на Транкило Барнета като титуляр. Схемата остава класическото 4-4-2.

Рейналдо Руеда няма проблеми с контузии и наказания и ще може да разчита на най-доброто. Той също ще играе във формация 4-4-2 със Павон и Суасо в атака.

Хондурас ще играе със спокойствие този мач, тъй като тимът няма какво да губи. Това не е идеалният вариант за швейцарците, които трябва да победят. Видяхме какво стана на Австралия – Сърбия. Интересно ще е да видим как алпийците ще водят играта. Ако успеят да вкарат ранен гол ще постигнат своята цел. Ако мачът тръгне в друго русло, става непредвидим. Когато си победил някой от фаворитите за титлата не бива да губиш своя шанс да преминеш групата. Сърбите го направиха, но те са от Балканите. С Швейцария случаят ще е друг.

Последни 5 изиграни срещи:

Швейцария:

03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
01 юни Швейцария - Коста Рика 0:1 (Приятелски мач)
05 юни Швейцария - Италия 1:1 (Приятелски мач)
16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010)
21 юни Чили - Швейцария 1:0 (СП 2010)

Хондурас:

27 май Беларус - Хондурас 2:2 (Приятелски мач)
02 юни Азербайджан - Хондурас 0:0 (Приятелски мач)
05 юни Румъния - Хондурас 3:0 (Приятелски мач)
16 юни Хондурас - Чили 0:1 (СП 2010)
21 юни Испания - Хондурас 2:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Швейцария - Хондурас

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Швейцария - 1.50
Равен - 4.20
Хондурас - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144