Ревът на Трите лъва трябва да смрази храбрите словенци


Т. Михайлов

Ревът на Трите лъва трябва да смрази храбрите словенци

Словения - Англия
Стадион: "Нелсън Мандела Бей", Порт Елизабет
Дата: 23.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Колкото и неочаквано да беше само преди седмица, един от големите фаворити за Световната купа, представил се блестящо в квалификациите и в контролните срещи – Англия е на път да отпадне безславно от Мондиал 2010. Срещу Словения ще се реши съдбата на Родината на футбола. Равенството е добре дошло за “скиорите”.

Стартът на Англия макар да не бе перфектен бе обнадеждаващ, тъй като често тези, които стигат най-далече в турнира започват колебливо. По-важното бе, че срещу САЩ играта бе стойностна за първи мач на Мондиал. След това обаче дойде катастрофата с Алжир. Безличните звезди от Острова, някой от които са най-добрите състезатели в най-силното първенство в света няма и минимална идея как могат да преодолеят непретенциозен тим като Алжир. Последваха скандали, обвинения между играчи и треньор, за да се стигне до констатацията на Фабио Капело, че последните 2 години са били напразни. А само преди 3 седмици Англия победи Мексико с лекота. “Ацтеките” вече доказаха, че са страхотен състав.

Словения, която е едва за втори път на Световно първенство вече предвкусва класирането на 1/8-финалите. Възпитаниците на Матияс Кек дори можеха да са с виза за плейофите стига да бяха удържали двата си гола преднина срещу Алжир. Не че на този етап Словения показва повече от Англия, Алжир или САЩ, но стечението на обстоятелствата засега ги крепи на първата позиция в групата. Късен гол в равностойния мач с Алжир и съдийски грешки в ущърб на САЩ дават надежди на европейския тим за исторически пробив.

В състава на Англия вероятно ще видим промените, за които Джон Тери намекна, че част от лидерите на тима са поискали пред капело. Става дума за това Емил Хески, който има основна заслуга за единственият гол на Англия досега, да бъде изваден от състава. Вероятно англичаните ще заложат на схема 4-5-1 като Джерард ще бъде изтеглен от лявото крило на позиция зад Рууни, който досега бе изолиран от събитията. Карагър е наказан и на негово място ще застане Матю Ъпсън.

Словения няма проблеми със състава и Матияс Кек ще заложи на  същите 11, които изнесоха мача със САЩ. Традиционна схема 4-4-2, която специалистът използва ще преминава в 4-5-1,когато топката е в англичаните. Словенците могат да поемат риск със защитна тактика, който няма да е неоправдан с оглед слабата резултатност на противника им.

Срещата е абсолютно непредвидима, тъй като не е ясно как са се отразили последните няколко дни на психиката на англичаните. Вариантите са два пълна мобилизация, при която Англия ще се справи със Словения или сваляне на гарда, точно както се получи с Франция.  Първият сценарий изглежда по-вероятен.

Последни 5 изиграни срещи:

Словения:

18 ноември Словения - Русия 1:0 (Квалификация за СП, Бараж)
03 март Словения - Катар 4:1 (Приятелски мач)
04 юни Словения - Нова Зеландия 3:1 (Приятелски мач)
13 юни Алжир - Словения 0:1 (СП 2010)
18 юни Словения - Алжир 2:2 (СП 2010)

Англия:

03 март Англия - Египет 3:1 (Приятелски мач)
24 май Англия - Мексико 3:1 (Приятелски мач)
30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
12 юни Англия - САЩ 1:1 (СП 2010)
18 юни Англия - Алжир 0:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Словения - Англия

1 мач
0 победи за Словения
0 равенства
1 победа за Англия
Голова Разлика: 2:1 за Англия


Коефициенти от bet365:
Словения - 7.50
Равен - 4.33
Англия - 1.44

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140