Ще се развихри ли Червената фурия срещу Хондурас?


П. Пенков

Ще се развихри ли Червената фурия срещу Хондурас?

Испания - Хондурас
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 21.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Юичи Нишимура (Япония)

В началото на Световното първенство повечето зрители смятаха, че Испания ще спечели Мондиала. Въпреки това, изглежда, че нещата за Ла фурия се усложниха, след като европейския шампион претърпя удар от Швейцария в първия си мач от група H. Състава на Висенте дел Боске не се справи много погрешно в този двубой, освен че не успяха да намерят противниковата врата и допуснаха гол благодарение на лошата комуникация между защитниците и Касияс. Испания контолираше срещата и доминираше на терена, но не успя да "дешифрира кода" на противниковия "сейф".
Но за Висенте Дел Боске загубата не е нещо шокиращо, тъй като подобни изненади са често срещани в историята на световните първенства. Така европейски шампиони гледат с надежда към срещата си с аутсайдерите Хондурас.

Треньорът на Испания Висенте Дел Боске вероятно ще смени схемата на тима на 4-4-2, като Давид Вия и Фернандо Торес ще водят атаката. Това означава, че дефанзивният халф Сергио Бускетс ще бъде оставен на резерванта скамейка. Андрес Иниеста може да започне като титуляр въпреки, че получи контузия по време на загубата с 1:0 от Швейцария.

Хондурас са "слабото място" на група H, след като в се намира заедно с Испания, Швейцария и Чили. Теоретично централноамериканският тим също има шанс да излезе извън групата, но реално погледнато това няма как да стане. Те започнаха Мондиала със загуба от 1:0, което означава, че състава на Рейналдо Руеда ще бъде отчаян, но факта, че участват на Световното първенство в Южна Африка е постижение само по  себе си. Хондурас е по-слабия отбор от Испания, но факта, че Ла Фурия бяха победени още в първия им мач от Световното първенство, би вдъхнало доверие в играчите Рейналдо Руеда, че са способни на постигнат нещо в тази среща.

Нападателят на Хондурас Давид Суазо се бори с травмата си и вероятно ще пропусне сблъсъка с Испания. Хулио Сезар де Леон, който получи контузия преди двубоя с Чили, беше изваден от списъка с 23-ма играчи и беше заменен от Джери Паласиос, който ще играе с другите са двамата братя на Световното първенство. 

Смятам, че Испания няма какво да губи и трябва да се хвърли с всички сили в атака ако иска да продължи участието си на Световното първенство.


Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

03 март Франция - Испания 0:2 (Приятелски мач)
29 май Испания - Саудитска Арабия 3:2 (Приятелски мач)
03 юни Испания - Южна Корея 1:0 (Приятелски мач)
08 юни Испания - Полша 6:0 (Приятелски мач)
16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010)

Хондурас:

21 април Хондурас - Венецуела 0:1 (Приятелски мач)
27 май Беларус - Хондурас 2:2 (Приятелски мач)
02 юни Азербайджан - Хондурас 2:2 (Приятелски мач)
05 юни Румъния - Хондурас 3:0 (Приятелски мач)
16 юни Хондурас - Чили 0:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Испания - Хондурас

1 мач
0 победи за Испания
1 равенство
0 победи за Хондурас
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
Испания - 1.12
Равен - 9.00
Хондурас - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152