Аржентина - Южна Корея: Люта битка, без победител


Н. Гавазов

Аржентина - Южна Корея: Люта битка, без победител

Аржентина - Южна Корея
Стадион: "Сокър Сити", Йоханесбург
Дата: 17.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


Аржентина започна кампанията си за Световната купа в група В с победа над твърдия и упорит отбор на Нигерия. Голът на Хайнце още в 6-та минута бе напълно достатъчен за хората на Ел Диего да се поздравят с победата, която впрочем можеше да бъде и по-изразителна, ако не бе героизма на вратаря на „суперорлите" Винсент Ениема. Този гол обаче оставя горчив оттенък в любителите на футбола, тъй като във вторник, след разследване на комисия на ФИФА стана ясно, че е нередовен. Все пак трите точки си остават в актива на южноамериканците, които са фаворити за излизане от групата.

В четвъртък Аржентина излиза срещу Южна Корея в един мач, който може да даде достатъчно яснота около по-нататъшното им класиране за втория кръг. Атакуващите качества на „небесно - сините" са безспорни, но от друга страна те трябва да бъдат доказани срещу силната отбрана на „азиатските тигри". Никак няма да е лесно на талантливите Меси и Игуаин, както обаче и на опитните защитници като Самуел и Хайнце, които ще бъдат изправени срещу съперник, чиито скоростни качества на техните нападатели са безспорни.

Забележителното е, че това е седмо по ред участие на Южна Корея на Световни финали. Ако в началото те допускаха много голове и никой не ги считаше за заплаха, сега вече те са един отбор с който трябва да се съобразяваме. Това бе подчертано на старта с убедителната победа от 2:0 над Гърция - победа, която бе постигната с много по-качествена игра от тази на европейския им противник, който между другото показа скучен и неефективен футбол.

Благодарение на тази победа с два гола разлика, корейците са начело в групата и със сигурност са готови да направят всичко възможно за да останат на тази позиция, което би могло да стане на практика с един успех над Аржентина. Въпреки, че съм сигурен, че едно равенство напълно би удовлетворило „азиатските тигри. Със сигурност хората на Хух Жунг-Моо ще излязат без страх срещу своя именит съперник и ще дадат всичко от себе си за достойно представяне. Още повече, че отборът е воден от капитана Парк Джи - Сунг - полузащитник от най-висока класа, което се видя срещу Гърция.

За Аржентина със сигурност няма да играе поради контузия Хуан Себастиан Верон, което означава, че Макси Родригес ще заеме неговото място в средата на терена. Има и друг вариант, в който Гутиерес да застане в средата, тогава Бурдисо ще отиде на десния фланг на защитата. Схемата с която излизат „небесно - сините" е 4-3-1-2, като Меси ще застане в „дупката" зад Тевес и Игуаин. В средата на терена ще се разположи моторът на отбора Масчерано, а в центъра на отбраната Демикелис и Самуел.

Голяма част от вниманието върху аржентинците е фокусирано към богатството на отбора - Меси, Игуаин, Ди Мария, Агуеро, но трябва да отбележим, че тяхната работа няма да бъде толкова успешна, ако не са усилията на капитана Масчерано, който е един от най-добрите полузащитници в света - умее да печели топката, да я запазва в свое владение и да подава прекрасни пасове.

Южна Корея няма кадрови проблеми и Хух Жунг-Моо ще може да разчита на всички футболисти. Схемата, която ще използва специалистът е 4-5-1, като най-вероятно в атака ще видим завърналият се в строя Лий Донг-Гук, който ще замени Йеом Ки-Хоон. Впрочем, последният може и да не отпадне, а да бъде преместен на десния фланг, с което да участва в атаката на отбора, но това са решения на треньора.

И така- по-талантливите футболисти на Аржентина ли ще победят или по-организираните на Южна Корея? Повече от очевидно е, че южноамериканците излизат като фаворит. Въпреки това, хората на Марадона ще трябва да положат много повече упоритост пред гола, отколкото срещу Нигерия. Южна Корея ще се опита да открадне точка, и на практика е един трудолюбив и хитър отбор, който може да се възползва от слабостите в отбраната на „небесно - сините".

Очаквам много интересен мач, в който могат да се случат поредица от динамични събития. Въпреки, че фаворит е Аржентина, спокойно можем да заложим на вероятността Южна Корея да вземе точка, ако в даден момент от мача южноамериканците не покажат форма. Прогнозата ми е за люта битка, която ще завърши без победител.

Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

11 февруари Аржентина - Ямайка 2:1 (Приятелски мач)
03 март Германия - Аржентина 0:1 (Приятелски мач)
06 май Аржентина - Хаити 4:0 (Приятелски мач)
24 май Аржентина - Канада 5:0 (Приятелски мач)
12 юни Аржентина - Нигерия 1:0 (СП 2010)

Южна Корея:

16 май Южна Корея - Еквадор 2:0 (Приятелски мач)
24 май Япония - Южна Корея 0:2 (Приятелски мач)
30 май Южна Корея - Беларус 0:1 (Приятелски мач)
03 юни Испания - Южна Корея 1:0 (Приятелски мач)
12 юни Южна Корея - Гърция 2:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Аржентина - Южна Корея

1 мач
1 победа за Аржентина
0 равенства
0 победи за Южна Корея
Голова Разлика: 3:1 за Аржентина


Коефициенти от bet365:
Аржентина - 1.44
Равен - 4.20
Южна Корея - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241