В битката за Америка чилийците са с леко предимство


Н. Гавазов

В битката за Америка чилийците са с леко предимство

Хондурас - Чили
Стадион: "Мбомбела Стейдиъм", Нелспройт
Дата: 16.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Еди Мейли (Сейшелски острови)


В първа среща от Група Н излизат два отбора, които според специалистите няма да достигнат далеч на Мондиал 2010 и попадат в сянката на останалите си конкуренти в групата Испания и Швейцария. Със сигурност обаче Хондурас и Чили ще се опитат да опровергаят предварителните прогнози, още повече, че предстоящият двубой ще бъде своеобразен сблъсък между Северна и Южна Америка, което обещава да станем свидетели на един темпераментен мач, изпълнен с много страст и единоборства.

Хондурас за втори път в своята история е на финал на Световно първенство. През 1982 г. тимът от малката централно-американска страна остави впечатление за много твърд и безкомпромисен отбор и спечели симпатиите на феновете. Сегашното си участие на Мондиал 2010 Los Catrachos постигна след истинска драма в зона КОНКАКАФ, след като в предпоследния кръг загуби у дома си срещу САЩ и сякаш третото място се изплъзна. Чудото обаче дойде в последния кръг, в 4-тата минута на продължението в мача САЩ - Коста Рика, когато американците изравниха, а това в комбинация с победата на Хондурас като гост на Ел Салвадор, прати Los Catrachos директно в Южна Африка.

В контролите си, като част от подготовката си за световното първенство, тимът на централно-американската страна се представи лошо. Като изключим победите над Латвия и САЩ, последваха три загуби и две равенства (срещу Беларус и Азербайджан) от пет мача. Като прибавим и контузиите на ключови играчи, мисля, че са основателни опасенията на много хора, че кампанията на Хондурас в Южна Африка ще се превърне в катастрофа.

Последното участие на Чили на Световно първенство бе през 1998 година, което бе седмото в историята на страната . В едно от тях - това през 1962 южноамериканският тим достига до третото място в турнира, след като на „Малкия финал" побеждава Югославия. Това всъщност е и последната победа на отбора на финалите за Световната купа, което е трета най-лоша серия от резултати в историята на Световните първенства.

Чили се класира за сегашния Мондиал след една доста успешна кампания, в резултата на която зае второ място в зона Южна Америка след състава на Бразилия. Треньорът Биелса промени традиционната схема 4-4-2 на 3-3-1-3, което направи играта на отбора много динамична и с идеята действията да се развиват изцяло в полето на противника, затруднявайки изнасянето на топката. Всичко това прави La Roja твърде загадъчен и непредсказуем отбор и наистина ще бъде интригуващо какво ще бъде представянето на южноамериканския тим.

Последните информации за Давид Суасо са, че звездата на Хондурас няма да може да вземе участие в мача. Това е наистина голяма неприятност за Рейналдо Руеда, но добрата новина е, че Палаасиос е възстановен за мача и опитният полузащитник на Тотнъм ще вземе участие в него. Той е ключов играч за „шпорите", но още по-ключов за Хондурас, и ако успее да спечели битката в средата на терена, ще даде добър шанс на своите да вземат трите точки.

Схемата на игра ще бъде 4-4-2. В атака единият футболист със сигурност ще бъде Павон. Ако Суасо наистина отпадне, то тогава най-вероятно ще бъде заместен от Джорджо Уелкъм, но твърде е вероятно е да бъде използван и Валртер Мартинес . По крилата ще видим Турсиос и Леон, а в центъра на защитата Чавес и Фигероа.
Голмайсторът на Чили Умберто Суасо има травма на лявото бедро и по всяка вероятност ще започне срещата на пейката. Така, най - голямата заплаха за Хондурас ще бъде талантът Алексис Санчес. Нападателят на Удинезе е известен със своята способност да дриблира невероятно, както и голямата динамика, която притежава в действията си. На 21 годни, Санчес наистина може да направи невероятно впечатление на голямата футболна сцена това лято.

Както казахме, схемата на игра на Чили е 3-3-1-3, като освен Санчес, на върха на атаката ще видим Паредес и Жан Беаусежур. Предпочитанията към атакуващия полузащитник ще бъдат именно заради бързината му. Поради това Гонзалес и Ореляна може да влязат на по-късен етап на мача. Мати Фернандес ще бъде връзката между средната линия и нападателното трио, а в опорната зона ще се разположи Кармона.

Фаворитът в тази среща е Чили. Но според мен, предимството на южноамериканците е малко и то се основава най-вече на лошите показатели на Хондурас в контролните срещи. Но приятелски мач е едно, а съвсем друго официален такъв на Световно първенство. Поради което е най-добре да не се използва само един знак в залозите, а да се подсигурим с един „хикс". Аз лично така ще направя, но тук нямам тази възможност и ще дам своите предпочитания твърдо за Чили.


Последни 5 изиграни срещи:

Хондурас:

03 март Турция - Хондурас 2:0 (Приятелски мач)
21 април Хондурас - Венецуела 0:1 (Приятелски мач)
27 май Беларус - Хондурас 2:2 (Приятелски мач)
02 юни Азербайджан - Хондурас 0:0 (Приятелски мач)
05 юни Румъния - Хондурас 3:0 (Приятелски мач)

Чили:

06 май Чили - Тринидад и Тобаго 2:0 (Приятелски мач)
16 май Мексико - Чили 1:0 (Приятелски мач)
27 май Чили - Замбия 3:0 (Приятелски мач)
30 май Чили - Северна Ирландия 1:0 (Приятелски мач)
31 май Чили - Израел 3:0 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Хондурас - Чили

5 мача
2 победи за Хондурас
0 равенства
3 победи за Чили
Голова Разлика: 11:10 за Чили


Коефициенти от bet365:
Хондурас - 6.00
Равен - 4.00
Чили - 1.57

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170