Малуда: Проблемът е, че няма разбирателство в отбора


.

Малуда: Проблемът е, че няма разбирателство в отбора

Полузащитникът на Челси Флоран Малуда смята, че националният отбор на Франция трябва да престане да допуска ранни голове, ако иска да се сдобие с успех на предстоящото Световно първенство в ЮАР. Както е известно, "петлите" допуснаха ранни голове срещу Коста Рика (2:1) и Тунис (1:1) и показаха неспособността си да се противпоставят успешно на своите противници в началото на мачовете. Малуда предупреди съотборниците си, че трябва сериозно да се замислят върху играта си, ако не искат да повторят своя провал преди 4 години в Германия. Според него, в момента няма разбирателство в отедлните звена и това трябв ада бъде коригирано.

"Допускането на ранни голове не трябва да се допуска във важните мачове. Това трябва да бъде избегнато, особено в първите 15 минути, в противен случай шансовете ни за победа са нищожни", цитира думите на Малуда официалният сайт на Челси.

Както е известно, днес Флоран Малуда и Никола Анелка ще играят приятелски мач срещу Китай. На Световното отборът на "петлите" е в една група с отборите на домакините, Мексико и Уругвай. Треньорът Доменек пробва вече новата схема на игра 4-3-3, според която това усилва атаката на отбора, но създава и предпоставки за допускане на много голове.

"Аз не мисля, че допускаме голове заради новата схема на игра. Проблема е, че няма разбирателство в отделните звена. Не трябва да се обвинява само защитата. Грешката е, че едни не знаят какво правят другите. Трябва да се разбираме по-добре и тогава това ще ни помогне да построим защитата си по-добре", продължава Малуда.

"Сега най-важното е да коригираме всичките си грешки, допуснати в приятелските мачове - това ще ни помогне да играем по-добре във важните мачове", завършва полузащитникът.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
27