Белгия ще бие България без Бербатов


.

Белгия ще бие България без Бербатов

Белгия - България
Стадион: "Крал Бодуен", Брюксел
Дата: 19.05.2010
Час: 21:45
Съдия: Михаел Вайнер (Германия)



България гостува на “Крал Бодуен” в сряда, където ще се проведе контролната среща на “лъвовете” с Белгия. Двата отбора няма да участват на световните финали в ЮАР през юни и юли и затова са концентрирали подготовката си към квалификациите за ЕВРО 2012. По пътя към Полша и Украйна ги очакват тежки съперници и едва ли някой от тях ще се класира.

България попадна в изключително интересен поток с тимовете на Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора и второто място не изглеждаше недостижимо. Преди няколко дни обаче капитанът Димитър Бербатов хвърли бомбата, заявявайки че се отказва от националния тим.  Така за жалост единственият годен футболист в тима остава Стилиян Петров. Мартин петров също е от висока класа, но за жалост често е сполетяван от контузии. Няколкото добри игри на Божинов за Парма дават надежда, че може да замени достойно Бербо, но шансът това да се случи не е голям.

За да не занимаваме читателите с до болка познатите им български мъки ще кажем няколко думи за Белгия. “Червените дяволи” назначиха за наставник Жорж Леекенс през тази година като също се провалиха в квалификациите за ЮАР. Те бяха в група с Испания, Босна и Херцеговина, Турция, Армения и Естония и останаха едва 4-ти. Сега им предстои битка с Германия, Турция, Австрия, КАзахстан и Азербайджан, което отново прави шансовете им малки. Все пак тимът може да разчита на звездите сив защита – Компани, Ван Буйтен и Вермален, както и на обещаващия халф Стефан Дефур. Срещу "трикольорите" Ван Буйтен и Вермален янма да играят.

В предстоящата контролна среща българите най-вероятно ще си дадат почивка след тежкия сезон в чужбина и още по-“тежкия” в А група. При тази нагласа и при тази наглед безсмислена среща мотивацията ще отсъства. Белгийците са домакин и ще опитат да зарадват публиката си с добра игра. Макар да са сравнително удобен съперник за България те най-вероятно ще победят.

 
Последни 5 мача:

Белгия:

10 октомври Белгия - Турция 2:0 (Квалификации за СП)
14 октомври Естония - Белгия 2:0 (Квалификации за СП)
14 ноември Белгия - Унгария (Приятелски мач)
17 ноември Белгия - Катар 2:0 (Приятелски мач)
03 март Белгия - Хърватия 0:1 (Приятелски мач)

България:

10 октомври Кипър - България 4:1 (Квалификации за СП)
14 октомври България - Грузия 6:2 (Квалификации за СП)
13 ноември България - Шахтьор Донецк 0:0 (Приятелски мач)
18 ноември Малта - България 1:4 (Приятелски мач)
03 март Полша - България 2:0 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Белгия - България

13 мача
5 победи за Белгия
2 равенства
6 победи за България
Голова Разлика: 21:19 за Белгия


Коефициенти от bet365:
Белгия - 1.83
Равен - 3.50
България - 3.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
57