Анонс на световните квалификации - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификации - срещите в петък

Холандия - Беларус
Срадион: "Фейнорд", Ротердам
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Холандия и Беларус ще търсят първата си победа в квалификациите за Мондиал 2018, когато се срещнат помежду си в петък вечер. "Оранжевите" са в група с основни конкуренти в лицето на Франция и Швеция и на старта направиха 1:1 при гостуването си на скандинавците.

Беларус също стартираха с равенство, но срещу другия фаворит в групата - Франция. Не може да не отдадем заслуженото на домакините, но голямата роля за равния резултат в Борисов е на "трикольорите", който не успяха да реализират положенията си, въпреки тоталното превъзходство в мача.

Холандия и Беларус са се срещали шест пъти в различни квалификационни турнири и съотношението е 4 победи за "оранжевите" и 2 загуби. Последните сблъсъци бяха за Евро 2008 и тогава Беларус постигна домакинска победа с 2:1, но загуби гостуването си с 3:0.

Това ще е труден мач. Домакините нямат право на грешка в група с Франция и Швеция, но в същото време гостите не изглеждат като обречени. Предполага се, че Холандия ще спечели трите точки, но преди това те ще трябва да положат огромни усилия за успеха.

Прогноза: Холандия - Беларус 2:0

 


Люксембург - Швеция
Срадион: "Жоси Бартел", Люксембург
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Люксембург е в серия от шест поредни загуби, като особено драматично бе поражението на старта на тези квалификации срещу България, когато гол на Александър Тонев в допълнителното време оформи крайното 4:3 за "трикольорите".

Шведите не са в суперформа, но определено са по-добре от своите домакини. Скандинавците са без победа в последните си 4 мача, с две загуби в този период. Последният успех на Швеция е срещу Уелс в началото на юни, когато бъдещият полуфиналист от Евро 2016 претърпя класически неуспех.

Люксембург показа характер срещу България, но класата на тима остава далече от стандартите за средно качество, а това намалява шансовете на домакините за успех срещу силния отбор на Швеция.

Прогноза: Люксембург - Швеция 0:2

 

 

Португалия - Андора
Срадион: "Мунисипал де Авейро", Авейро
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Португалия има идеалната възможност да се върне на победния път, когато посрещне най-слабия национален отбор в Европа. Европейските шампиони претърпяха поражение с 2:0 в Швейцария, като головете паднаха през първото полувреме. Хората на Фернандо Сантош показаха по-добра игра след почивката, но недостатъчно, за да бъде преодоляна отбраната на домакините.

Андора се намира на 203-то място в класацията на ФИФА и това показва каква е класата на отбора. В допълнение, единствените положителни резултати на андорци в последните им 75 мача са две равенства.

Всичко по-горе ясно показва какво трябва да очакваме в мача, като най-вероятно е да видим над 4.5 гола в срещата.

Прогноза: Португалия - Андора 5:0

 

 

Латвия - Фарьорски острови
Срадион: "Сконто", Рига
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Латвия се намира в добра форма, записвайки пет поредни мача без загуба. Тимът от Прибалтика започна кампанията си за Мондиал 2018 с победа 1:0 в Андора и сега ще потърси втори пореден успех срещу още един скромен тим в лицето на Фарьорските острови.

Островитяните хвърлиха бомбата в групата, а може би и в септемврийските мачове, завършвайки 0:0 с Унгария. Като цяло обаче тимът си остава абсолютният аутсайдер в групата с 1 победа, 1 равенство и 3 загуби от последните 5 мача.

Коефициентът на bet365 за победа на домакините е 1.57, а този за суха мрежа на латвийците е 1.83 и именно комбинацията на тези два варианти би донесло прилична печалба.

Прогноза: Латвия - Фарьорски острови 2:0

 


Гърция - Кипър
Срадион: "Георгиос Караискаки", Пирея
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Гърция започна кампанията си с очаквана победа от 4:1 при гостуването си на Гибралтар, но по-впечатляващи са предишните два резултата - успехи с по 2:1 над Австралия и Холандия. Кипър се намира на другия полюс. Островитяните не можаха да се противопоставят на силния състав на Белгия и претърпяха поражение с 3:0, което бе четвърто поредно за тях.

Историята на противопоставянето на тези два отбора е богата. Гърция е спечелила 15 от 24-те мача и е загубила само 3 срещи. Головата разлика е 46:24 в полза на гърците.

Очакванията са за лесна победа на домакините, като напълно логично е да видим два гола от страна на гърците.

Прогноза: Гърция - Кипър 2:0

 

 

Естония - Гибралтар
Срадион: "А. Ле Кок Арена", Талин
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Определено това са аутсайдерите в групата, а последните им резултати не бива да ни карат да очакваме чудеса от тях. Естонците катастрофираха срещу Босна и Херцеговина на старта (0:5), а през август не успяха да победят Малта у дома си. Преди началото на Евро 2016 пък бе друга катастрофа - 0:7 от Португалия.

В участието на Гибралтар следва да търсим по-скоро атракция, отколкото логика. Така или иначе футболните чиновници решиха, че малката скала в Средиземно море може да има национален отбор, който да участва в квалификационни турнири. И резултатите едва ли са изненадали някого - 9 загуби и 1 равенство в десет поредни мача и голова разлика 2:47.

И двата отбора имат слаби защити и се намират в лоша форма, но трудно можем да си представим, че гостите могат да направят нещо срещу своя съперник, така че очакванията са за победа на Естония с поне два гола разлика.

Прогноза: Естония - Гибралтар 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
101