Анонс на някои срещи от 1-я кръг на груповата фаза в ЛЕ


FUTBOL-TV

Анонс на някои срещи от 1-я кръг на груповата фаза в ЛЕ

Сасуоло - Атлетик Билбао
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 15.09.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Павел Рачковски (Полша)

Съставът на Сасуоло се представи на ниво през миналогодишния сезон в италианското Калчо. Воденият от Еусебио Ди Франческо тим завърши на 6-ото място в крайното класиране, изпреварвайки отбори като Милан и Лацио, и остави добри впечатления. "Зелено-черните" започнаха участието си в Лига Европа от квалификациите, където първо бе елиминиран швейцарският Люцерн (1:1 и 3:0), а на плейофа бе отстранен сръбският гранд Цървена звезда (3:0 и 1:1). Следващите два двубоя в група "F" за клуба от провинция Модена ще са гостувания на Генк и Рапид Виена.

Коравият състав на Атлетик Билбао се класира директно за груповата фаза на втория по сила турнир на Стария континент. Баските завършиха на 5-ото място в крайното подреждане през миналогодишната кампания в Примера Дивисион и не играха квалификации. Възпитаниците на Ернесто Валверде със сигурност се стремят към възможно най-високите цели в Лига Европа, но първо ще трябва да преодолеят групата, където са смятани за фаворит. За визитата в Италия аут са Сегин, Акече и Ернандес. В следващия кръг "лъвовете" посрещат Рапид Виена, а след това са гости на Генк.

Прогноза: Сасуоло - Атлетик Билбао 0:1

 

 

Виктория Пилзен - Рома
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Дата: 15.09.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Руди Буке (Франция)

Чешкият първенец Виктория Пилзен се беше запътил към групите на Шампионската лига, но в решителния плейоф за участие в най-престижния клубен турнир селекцията на Павел Върба бе отстранена от българския Лудогорец (0:2, 2:2). Така клубът от известния пивоварски град ще се задоволи с участие в групите на втория по сила турнир. След мача с Рома Виктория гостува на Аустрия във Виена, а след това посреща румънския Астра.

Съдбата на Рома бе подобна на тази на настоящия съперник. "Вълците" завършиха на 3-ото място в Серия "А" през изминалия сезон, което им отреди право на участие на баражите за груповата фаза на Шампионската лига. Там, обаче, тимът от Вечния град бе отстранен от Порто. Играчите на Лучано Спалети измъкнаха 1:1 в първия двубой и точно, когато бяха считани за фаворит на реванша в Рим, "джалоросите" паднаха безславно с 0:3, с което се простиха с участие в групите на най-комерсиалния турнир в последния сезон, в който клубната легенда Франческо Тоти играе за Рома. За настоящия двубой с травми за римляните са Рюдигер и Руи. В следващите два мача на "вълците" им предстоят две последователния домакинства срещу Астра и Аустрия Виена.

Прогноза: Виктория Пилзен - Рома 1:3

 


Панатинайкос - Аякс
Стадион: "Апостолос Николаидис", Атина
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Андре Маринър (Англия)

Панатинайкос се завърна в Лига Европа, след година отсъствие. Гърците участваха през сезон 2014/15 и 2013/14, но не успяха да излязат от групите. Тази година те успяха да преодолеят АИК Солна и Брьондби в квалификациите и така попаднаха в групите.

Аякс са тук след разочароващ провал в плейофите на Шампионска лига, където направи 1:1 като домакин на Ростов и загуби гостуването си с 4:1.

Двата отбора са се срещали три пъти в турнири на УЕФА. Аякс има две победи, а Панатинайкос една.

Очертава се един от най-интересните мачове утре вечер. Панатинайкос е без загуба в четирите си квалификационни мача, а в стартиралото гръцко първенство записа победа с 3:0. Аякс се бори с формата си и частично компенсира европейския провал с добри резултати у дома. Съветът ни е да заложим на попадения от страна на двата отбора. Това евентуално може да се комбинира и със знак "1".

Прогноза: Панатинайкос - Аякс 2:1

 


Интер - Апоел Беер Шева
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Якоб Келет (Дания)

Интер завърши на четвърто място в Серия А през миналия сезон и пропусна да участва в тазгодишното издание на Шампионска лига. Отборът не е убедителен през сегашната кампания и не успя да спечели първите си два мача. "Нерадзурите" постигнаха първата си победа срещу новака Пескара и то по много труден начин.

Апоел за първи път участва в турнир на УЕФА. Израелците се класираха за финалните плейофи в Шампионска лига, където за малко да елиминират Селтик. Победата с 2:0 срещу шотландците обаче се оказа недостатъчна и сега Апоел ще мери сили в Лига Европа.

Мачът изглежда лесен за Интер, но гостите не са случаен отбор, след като елиминираха Олимпиакос и за малко не отстраниха Селтик. На всичкото отгоре не е ясно с какъв състав ще излязат миланци, които само след три дни ще приема Ювентус. Това е идеалният момент за търсене на изненадата и съветът ни е да опитаме.

Прогноза: Интер - Апоел 1:1

 

Ница - Шалке 04
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)

Ница и Шалке 04 ще се изправят един срещу друг на "Алианц Ривиера" в един от най-интересните сблъсъци от програмата на първия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Френският отбор завърши на 4-то място през миналия сезон и така се класира директно за група I, където се намират още Залцбург и Краснодар. В момента Ница е без загуба в Лига 1, с 3 победи и 1 равенство, което осигурява второто място на тима.

Шалке 04 е тук благодарение на петото си място в Бундеслигата през сезон 2015/16. "Миньорите" обаче имат проблеми от началото на сегашната си кампания, след като загубиха и двата си мача в Бундеслигата. Факт е обаче, че Шалке 04 е непобеден в последните си 6 европейски гостувания.

Бенитес и Маршан са аут до домакините. Гостите са без Учида и Авджай.

Добрата форма на Ница и слабото представяне на Шалке 04 ни кара да предположим две неща: първо, че домакините няма да загубят мача и второ, че ще вкарат гол. В тази връзка почитателите на залозите биха играли попадения от страна на двата тима, както и двоен шанс "1 и Х".

Прогноза: Ница - Шалке 04 2:1

 

 

ПАОК - Фиорентина
Стадион: "Тумба", Солун
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Славко Винчич (Словения)

ПАОК победи Динамо Тбилиси с общ резултат 5:0 и така си осигури място в групите на Лига Европа. Преди това гърците участваха в квалификациите за Шампионска лига, но отстъпиха на Аякс. Тимът от Солун участва и през миналата година в групите на Лига Европа, постигайки една победа и 4 равенства, с което завършиха на трето място в квартета си, след Борусия Дортмунд и Краснодар.

Фиорентина ще участва в групите на Лига Европа за четвърти пореден път. "Виолетовите" се класираха за плейофите при предишните си участия, надеждата е да го направят и тази година. През този сезон флорентинци записаха победа и загуба в Серия А, без да впечатлят особено с играта си.

Предишната среща между ПАОК и Фиорентина бе по време на сезон 2014/15 отново в групите на Лига Европа. Тогава италианците победиха с 1:0 в Гърция, а мачът в Италия завърши при резултат 1:1.

Фиорентина не се намира в добра форма в момента и поради това няма как да определим гостите за фаворит в мача. Класата на ПАОК обаче не е толкова голяма, което прави интригуваща срещата и може би ще е разумно да се изпробват няколко варианта за игра.

Прогноза: ПАОК - Фиорентина 1:1

 


Виляреал - ФК Цюрих
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Себастиен Делфиер (Белгия)

Виляреал ще домакинства на Цюрих на "Мадригал" в четвъртък вечер в опит да намери обратно победната си форма. Миналата година в Ла Лига тимът завърши на 4-то място и това изпрати отбора в квалификациите за ШЛ. Срещу Монако обаче испанците загубиха и бяха изпратени в Лига Европа. За късмет обаче тук Виляреал се падна с отбори като Стяуа, Османлиспор и Цюрих, които опоненти не са от класата на състава.

Междувременно случаят на гостите е странен. Тимът завърши на дъното на Швейцарската Супер Лига и пропадна едно ниво надолу, но спечелването на Купата класира отбора за Лига Европа. Във второто ниво сега тимът има 19 точки след 7 мача.

В последният сблъсък между тези отбори Виляреал победи на агрегат с 6:4 след 2 мача, при 3:2 победа на Цюрих у дома и 4:1 в Испания. Макар все още да търси формата си, Виляреал изглежда далеч по-добре от своя опонент в мача. Цюрих ще трябва да разчита на добрата си защита, която постигна 5 сухи мрежи в последните 6 срещи на тима.

Прогноза: Виляреал - Цюрих 1:0

 

 


Саутхемптън - Спарта Прага
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 15.09.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

Спарта Прага има само една победа в последните си 9 мача като гост срещу английска опозиция. Освен това този отбор няма победа в последните 14 мача срещу английски отбори. Всичко това ще има значение когато Саутхемптън посреща Спарта в четвъртък вечер.

"Светците" дебютират в груповата фаза на Лига Европа след като преди са достигали единствено до елиминационната фаза на състезанието. Въпреки това обаче този отбор няма загуба в последните си 5 домакинства в Европа.

Двата тима са в перфектно здраве преди този двубой. Жереми Пиед бе отписан за сезона с травма за домакините, а Софиан Буфал вероятно ще дебютира през октомври, така че ще видим позната постройка за домакините. Познато лице в състава на гостите е Томаш Росицки, който все още чака първи мач за тима.

Саутхемптън не се представя отлично при Клод Пюел, но все пак тимът има достатъчно класа за да се справи с подобен противник.

Прогноза: Саутхемптън - Спарта Прага 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291