Анонс на някои мачове от 3-я кръг на Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на някои мачове от 3-я кръг на Лига Европа

Габала - Борусия Дортмунд
Стадион: "Баксел Арена", Баку
Дата: 22.10.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Интересното около този мач е свързано не толкова с футбола, а с това, че съгласно законите на Азербайджан футболист на Борусия Дортмунд може да бъде арестуван веднага след кацането на отбора в Баку. През 2011 година Хенрих Мхитарян посети Нагорни Карабах, което е нарушение на законодателството на кавказката република. Жалко, защото футболът трябва да обединява хората, а не да ги разделя.

Иначе очакванията са за превъзходство на Борусия. Впрочем, то едва ли ще бъде толкова ярко. Едната причина е свързана с добрата игра на домакините, които в първия си мач пропуснаха да победят ПАОК, а в миналия кръг максимално затрудниха Краснодар. Борусия пък трудно победи руския тим и направи равен с гърците като гост.

Прогноза: Габала - Борусия Дортмунд 0:2

 

Лацио - Розенборг
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.10.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Павел Гил (Полша)

Лацио изпусна Днепър в Украйна и за малко да повтори същото упражнение при домакинството си на Сент Етиен. Иначе римляните заслужават похвала за представянето си до миналия уикенд, след като записаха четири поредни победи във всички турнири. Поражението от Сасуоло обаче приземи столичани, които делят четвъртото място в Серия А с Наполи, а в Лига Европа за първи в групата с равен брой точки с Днепър.

Розенборг за малко не поднесе две сензации. Най-напред норвежците изпуснаха победата над Сент Етиен във Франция, а след това не издържаха срещу Днепър и загубиха мача си с украинците. Като цяло, Розенборг играе силов футбол, добре се отбранява и разиграва, но скандинавците губят концентрация и сили в края на мачовете, от което и страдат.

Логиката сочи пълно доверие към Лацио, ако, разбира се, домакините не подценят съперника си. Предполага се, че мачът ще е равностоен в началото, като италианците ще успеят да наложат волята си едва след почивката.

Прогноза: Лацио - Розенборг 1:0

 

Андерлехт - Тотнъм
Стадион: "Констант Ванден Щок", Брюксел
Дата: 22.10.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Пол ван Бьокел (Холандия)

Андерлехт се намира в недобро положение след двата си мача в Лига Европа. Белгийският отбор започна с домакинско равенство с Монако, а след това претърпя изненадваща загуба от Карабах. Това означава, че мачовете с Тотнъм са решаващи са колектива на Бесник Хаси за съдбата на Андерлехт.

Що се отнася до лондончани, те са лидери в класирането, но дистанцията от останалите не е толкова голяма, че даде спокойствие на англичаните. Тотнъм победи Карабах и направи равен в Монако, като и в двете срещи хората на Маурисио Почетино не показаха кой знае колко блестящ футбол.

Интересен факт е, че двата отбора са се срещали три пъти помежду си, като и трите пъти резултатът е бил 1:1. Напълно е възможно да видим още едно равенство, но ако трябва да посочим евентуалния победител, то гостите са по-близо до трите точки, отколкото съперника.

Прогноза: Андерлехт - Тотнъм 1:1

 


Шалке 04 - Спарта Прага
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 22.10.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Артур Диас (Португалия)

Това са двата най-силни отбора в квартета, които в следващите два мача ще определят кой да излезе от групата като лидер в класирането. При цялото ни уважение към Астерас и АПОЕЛ, тези два тима не могат да бъдат конкуренти на представителите на Германия и Чехия.

Интересното около мача е това, че двата отбора никога преди не са се срещали. Другото е отсъствието на наставника на чешкия отбор, който нападна съдиите за работата им в мача с Астерас и получи наказание от УЕФА.

Очакванията са за победа на домакините, но веднага ще кажем, че е напълно възможно да видим и едно горещо равенство. Пражките футболисти играят много компактно, умело контраатакуват и умеят да затварят пътищата към вратата си. Остава да видим, как немците ще пречупят коравите чехи.

Прогноза: Шалке 04 - Спарта 1:1

 


Ливърпул - Рубин Казан
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 22.10.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Робърт Шьоргенхофер (Австрия)

Ливърпул е център на внимание от една седмица. Смяната на мениджъра в лагера на мърсисайдци привлече интереса на световната футболна общественост, а в първия мач под ръководството на Юрген Клоп "червените" направиха драматично равенство с Тотнъм. Сега предстои да видим и дебюта на немеца на "Анфийлд", като мачът, а и следващите двубои са важни за Ливърпул, защото отборът е само с две точки след сблъсъците с Бордо и Сион.

Рубин не се намира в добра форма. На практика казанчани са в битка за оцеляване във Висшата лига на Русия, на точка от зоната на плейофите, а в Лига Европа нещата са по-зле, защото тук руснаците имат само една точка.

Фаворит в двубоя е Ливърпул, като очакванията са чрез магията на трибуните на "Анфийлд", харизмата на новия мениджър и по-голямата класа англичаните да постигнат успех с поне два гола.

Прогноза: Ливърпул - Рубин 2:0

 

 

Мидтиланд - Наполи
Стадион: "Арена Хернинг", Хернинг
Дата: 22.10.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Сердар Гьозюбуюк (Холандия)

Това е един от най-интересните мачове тази вечер, защото съперниците се намират в чудесна форма, а чрез резултатите си в Европа дават сериозна заявка да продължат в плейофите на Лига Европа. Мидтиланд отстрани Саутхемптън в баражите за влизане в групите на турнира, а след като го направи успя да спечелите мачовете си с Легия и Брюж Датчаните са в страхотна форма, намирайки се в серия от пет поредни мача.

Наполи също се намира на гребена на вълната. Съдете сами: победа над Ювентус, победа над Легия във Варшава, успех над Милан като гост, а през уикенда победа и над лидера в Серия А Фиорентина.

Предполага се, че ще видим равностоен двубой, който много е вероятно да бъде спечелен от гостите, като това ще стане основно заради майсторството на отделни играчи.

Прогноза: Мидтиланд - Наполи 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148