Целта на Сити и Барса Олмо: Имам няколко опции


И. Ангелов

Целта на Сити и Барса Олмо: Имам няколко опции

Звездата на Испания и РБ Лайпциг Дани Олмо заговори за възможен трансфер това лято на фона на връзки с редица европейски грандове. Олмо имаше запомнящо се представяне в наскоро завършилото Европейско първенство, където подели наградата "Златна обувка" на Евро 2024 и изигра важна роля в спечелването на "Ла Роха" на рекордната им четвърта титла от европейско. Той вкара три гола в турнира, включително победния гол срещу Франция на полуфинала, и направи две асистенции.

Представянето на атакуващия полузащитник на континенталното състезание привлече интерес от няколко топ клуба, включително Манчестър Сити, Барселона и Байерн Мюнхен. Въпреки това играчът все още не е решил дали да остане в Германия този сезон или да опита късмета си в Англия или Испания.

Говорейки пред репортери, 26-годишният играч каза: "Ще видим. Вчера празнувахме цял ден и сега съм в лагера. Хората, които се занимават с това (трансферния пазар), вече знаят какво искам да направя. Не знам дали ще остана в Германия, ще видим. Искам да бъда някъде, където ще ме ценят и ще печеля неща.

"Истината е, че между Еврокупата, празненството и лагера, съм виждал малко от това. Това, което искам, е амбициозен проект и искам да печеля титли."

Засега се очаква испанецът да вземе кратка почивка, преди да се присъедини към РБ Лайпциг за предсезонната подготовка. Германският тим е готов да пътува в чужбина за предсезона за първи път в историята си, тъй като ще посети САЩ по-късно този месец.

  Сподели
58