Австрия се разправи с Полша (видео)


FUTBOL-TV

Австрия се разправи с Полша (видео)

Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на резултата с попаденията на Кристоф Баумгартнер и Марко Арнаутович от дузпа.

В титулярния състав на Полша отново не беше голямата звезда на тима Роберт Левандовски. Централният нападател получи контузия на коляното точно преди старта на Евро, като пропусна загубата от Нидерландия и въпреки усилията на медицинския щаб, който е работил с него индивидуално до 2 часа през нощта, но състоянието на Левандовски не е било много добро. Той бе на пейката с превръзка на дясното бедро. За Полша като титуляр в този мач започна халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски.

В тима на Австрия защитниците Кевин Дансо, в сблъсък с когото Килиан Мбапе счупи носа си, и Максимилиан Мубер, който си вкара автогол срещу "петлите", останаха на пейката.

В първите минути тимът на Австрия се настани в половината на Полша и започна да притеснява постоянно защитата. В тези минути с физиката си се открои централният нападател Марко Арнаутович.

В деветата минута Мвене от Австрия центрира отляво, а оставеният непокрит защитник Гернот Траунер с глава вкара с мощен удар в близкия ъгъл за 1:0. Това бе втори гол за футболиста на Фейенорд в 13-ия му мач за националния тим.

В 16-ата минута Марсел Забицер отправи удар към полската врата, който бе спасен от Шченсни.

Полша успя да изнесе играта по-напред след първия четвърт час. В 18-ата минута Никола Цалевски имаше чудесна възможност да изравни, като топката достигна до него след разбъркване, но той стреля над напречната греда.

След удар на Зиелински имаше претенции за игра с ръка на защитник в наказателното поле на Австрия, но съдията Умут Мелер подмина ситуацията.

Полша успя да се възползва от по-добрата си игра и изравни след половин час игра. Удар на Ян Беднарек в наказателното поле бе блокиран с тяло от Филип Линхарт, но топката попадна у Кжищоф Пьонтек, който заобиколи защитник и отблизо вкара топката в левия ъгъл на Патрик Пенц за 1:1.

В 39-ата минута Марсел Забицер се озова в удобна позиция след бърза контраатака, но ударът му бе блокиран от Беднарек.

В добавеното време на първата част Зиелински от поляците стреля опасно от пряк свободен удар, като Пенц успя да избие топката с една ръка в корнер.

На почивката играчът на Лудогорец Пьотровски бе сменен от Якуб Модер, а в тима на Австрия Патрик Вимер смени Флориан Грилич.

През второто полувреме Полша започна да играе по-високо и не позволи на съперника сериозно да застраши вратата им. В 55-ата Забицер опита опасен удар, който бе блокиран с шпагат от Беднарек.

Точно след час игра голмайсторът на Австрия Гернот Траунер получи контузия и бе сменен принудително от Кевин Дансо.

По същото време в игра за Полша се появи Роберт Левандовски, който заедно с Карол Швидерски направи изцяло нова атака за поляците, заменяйки Адам Букса и Кжищоф Пьонтек.

В 67-ата минута резервата на австрийците Александър Прас даде остро успоредно подаване отляво, Марко Арнаутович прескочи топката, която достигна до Кристоф Баумгартнер, който направи 2:1 с отмерен удар от границата на наказателното поле.  Малко след това Шченсни извади силен удар на Патрик Вимер.

Австрия лиши мача от интрига в 77-ата минута. Тогава Забицер се откъсна само срещу вратаря Шченсни, финтира го, като последният го спъна и бе отсъдена мигновено дузпа. Капитанът Арнаутович се нагърби с отговорността и вкара третия гол, като стреля силно вляво от вратаря, който се хвърли в другия ъгъл.

В 85-ата минута Лаймер направи голям пропуск за Австрия, като преодоля и вратаря, но от малък ъгъл не намери опразнената врата, а стреля в аут.  

В добавеното време Резервата на поляците Гросицки имаше шанс да намали резултата, но стреля покрай десния стълб.

Тимът на Австрия има вече 3 точки и е в добра позиция да излезе от групата, а поляците могат да отпаднат и математически от турнира след късния мач между Нидерландия и Франция

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164