Фенове на Майнц 05 скочиха на Клоп


Н. Гавазов

Фенове на Майнц 05 скочиха на Клоп

Запалени фенове на Майнц 05 изпратиха силно послание към бившия треньор Юрген Клоп по време на мача с РБ Лайпциг в събота. По-рано бе обявено, че Клоп е назначен за глобален ръководител на футболните операции в Ред Бул.

Феновете и ултрасите на Майнц по време на мача с Лайпциг държаха транспаранти с призив към германския специалист: "Забрави ли кой те направи?“ "Ти луд ли си?“. "Харесвам хората, стига да не ме разочароват“ ( в случая феновете цитираха думите на самия Клоп, които той каза преди много години в интервю).

В миналото Клоп критикува многоклубния модел на един отбор, който се поема от друг, както направи РБ Лайпциг, който беше основан през 2009 г. по инициатива на Ред Бул, който придоби правата върху петодивизионния немски отбор Маркранщед с намерение да създаде нов клуб в голямата лига в рамките на осем години.

Клоп е легенда на Майнц 05. Той игра за отбора от 1990 до 2001 г., а след това го ръководи от 2001 до 2008 г. Именно под негово ръководство клубът влезе в Бундеслигата за първи път в историята си.

  Сподели
47