Левски надви ЦСКА с красив гол


И. Ангелов

Левски надви ЦСКА с красив гол

Голямото дерби между Левски и ЦСКА се проведе на Националния стадион "Васил Левски", като двата отбора се изправиха един срещу друг в 8-ия кръг наefbet Лига. Срещата беше гледана от над 25 000 зрители на живо, които видяха победа на символичния домакин Левски с 1:0 с късен гол.

Мачът започна с интензивна атака от страна на двата отбора, като Сангаре имаше шанс да отбележи за "червените" в първите секунди, но ударът му отиде над горната греда. Последваха опасни атаки и от двата отбора, но нито една от тях не доведе до гол. В 15-ата минута Маркович спаси удар на Вион след ъглов удар, изпълнен от Томаш. Малко по-късно инцидент с топката накара реферът Драгомир Драганов да смени топката, която се спука по време на игра. До края на първото полувреме и двата отбора имаха своите шансове, но не успяха да поведат в резултата.

В 52-ата минута силен удар на Бала беше спасен, а при добавката Майкон стреля високо. Томаш направи три смени наведнъж в 63-ата минута, като Годуис Коялипу, Илиан Илиев и Матиас Фаетон замениха Исека, Бютучи и Локило. 

В 86-ата минута Кристиан Макун вкара единствения гол в мача, отбелязвайки със задна ножица по невероятен начин след центриране на Сангаре за 1:0. Това бе и негов дебютен гол за клуба. 

  Сподели
106