Вечното дерби може да остане без голове


FUTBOL-TV

Вечното дерби може да остане без голове

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 15:45


Вечното дерби е безспорно най-очакваният мач от предстоящият кръг на родния шампионат. Двубоят реално трябваше да се изиграе преди няколко седмици, но бе отложен заради двата големи концерта, които имаше на националния стадион. От това негодуваха най-вече "сините", тъй като по това време ЦСКА тъкмо бе направил треньорска рокада след серия слаби резултати. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия сблъсък е за знак Х.

Повече проблеми изглежда има пред наставник на ЦСКА. Александър Томаш все още не е готов със състава, като за това призна самият той на днешната си пресконференция. "Вчера се събрахме 95% от отбора. Утре в 10 часа на официалния сайт ще излезе групата. Няма какво да крием. Нормално , трябва да възстановим тези играчи, които са пътували и играли. Ще бъдем наясно точно преди мача на кои играчи ще мога да участват в мача“, заяви треньорът на "армейците“.

Tomaш има проблеми повече с контузени играчи, отколкото с изморени такива, заради мачовете на националните отбори. Най-доброто ново попълнение - Лиъм Купър все още е под въпрос. Както е известно, шотландецът не е тренирал вече над 10 дни, след като получи контузия при загубата от Септември на 5 октомври. Той има разкъсване на коремен мускул. Браян Кордоба също е под въпрос. Евентуална невъзможност и на двамата да играят сериозно би променила плановете на треньора Александър Томаш. Според запознати неговото желание е да излезе с трима централни защитници и формация, огледална на тази на Станислав Генчев. 46-годишният специалист вече имаше успех с тази схема в последните си тимове Локомотив Пловдив и Спартак Варна. Всичко обаче зависи от това дали Купър и Кордоба ще се възстановят навреме.

Християн Петров е опция, макар да не се намира в най-добра форма. Той обаче бе повикан от националния селекционер и дори игра в един от мачовете на България. Реално не е много ясно кой ще си партнира с Лумбард Делова в ядрото на ариергарда, като ако Купър и Кордоба не са готови, то Александър Томаш ще се принуди да играе в система 4-2-3-1.

Матиас Фаетон пък закъсня с прибирането си, заради ангажиментите с националния си отбор и също ще е под въпрос дали ще стартира срещу "сините". Има голяма вероятност Томаш да заложи на 11-рка от чужденци. Станислав Шопов игра за младежките национали, но в ЦСКА е изпаднал в немилост, като дори се говори за негов трансфер в Ботев Пловдив и то в най-близко бъдеще. Другият българин в тима Илиан Илиев-младши е по-вероятно да се появи в игра от пейката.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев няма проблеми, но има дилема преди дербито с ЦСКА. Наставникът заяви след контролата с Хебър (4:0), че вече има някакъв план за мача с "червените", но през тази седмица ще доизпипа детайлите.

"Макун трябваше да започне титуляр във Венецуела, но е усетил проблем в аддуктура и не игра. Връща се при нас. Ще видим какво е състоянието му и дали ще го използваме. Няма индикации, че Кристиян Димитров ще пропусне утрешния мач", каза Генчев.

Един от ребусите, който ще трябва да решава 43-годишният специалист, е за изпълнителите в средата на терена. Първият вариант е да включи от първата минута отново Цунами и Карлос Охене, както го направи в последния кръг срещу Ботев Пловдив (загуба с 0:1), а другият е да заложи на двама по-офанзивни футболисти и тимът му да действа по-атакуващо.

По-вероятно е Генчев да прибегне до втория вариант, тъй като в мача с "жълто-черните" ясно се видя, че отборът му изгуби битката в средата на терена, а "канарчетата" се бяха подсигурили с опеката на Карлос Охене, който бе нагърбен и с по-офанзивни действия. Бразилецът пък показа, че е по-полезен, когато е в линията на защитата, отколкото пред нея. Треньорът е категоричен, че до промяна на игровата схема няма да се стигне, тъй като иска съперниците да се съобразяват с тима му, а не обратното.

При втория вариант едно от местата зад двамата нападатели Александър Колев и Мустафа Сангаре - Евертон Бала е сигурният титуляр. През седмицата Станислав Генчев ще преценява на кого да се довери измежду Джавад ел Джемили, Марин Петков и Асими Фадига. Първият изглежда с най-сериозни шансове да попадне сред титулярите.

Любопитен е фактът, че двамата треньори се "захапаха" още в седмиците преди мача. Първи Генчев обяви, че ЦСКА е големият победител от това мачът да се отложи заради концертите. Треньорът на Левски заяви, че съперникът ще има повече време да се съвземе след треньорската рокада и слабостите, които изпитваше при Томислав Стипич.

При една от следващите си медийни изяви Генчев отписа "червените" от борбата за титлата. Очаквано журналистите попитаха Томаш за коментар по темата, а той обяви, че ЦСКА е рекордьор по титли, а не по втори места, какъвто е Левски. Последва нов коментар от Генчев, който напомни за фалиралото старо червено акционерно дружество и обяви, че след това съперникът им е рекордьор по поредни втори места.

Трябва да се отбележи и фактът, че този мач ще се играе пред доста фенове. Ултрасите на "сините" вече изкупиха всичките им полагащи се билети, а очертава се и "армейците" да се активизират в последните часове. Факт е обаче, че от полицията са взели сериозни мерки и буферните зони ще са по-големи, което ще е за сметка на някои фенове, които искат да гледат двубоя, но няма да имат билети.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29