Тотнъм спря Манчестър Сити (видео)


И. Ангелов

Тотнъм спря Манчестър Сити (видео)

В суперсблъсъка от поредния седми кръг на английската Висша лига Тотнъм прие Манчестър Сити за победа на своя "Уайт Харт Лейн" с 2:0 срещу непобеденият до момента състав на Пеп Гуардиола. Днес Александър Коларов си вкара автогол, а Деле Али добави за головете на домакините в първото полувреме.

Тотнъм започна много агресивно и след продължителна преса откри в 9-ата минута, когато при едно опасно центриране на Дани Роуз топката стигна до Коларов, който посегна да я изчисти, но я изпрати в собствената си мрежа за 1:0.

В 21-ата минута Ериксен беше близо до нов гол от пряк-свободен удар. В 37-ата минута Сон успя да изведе Али на чиста позиция в наказателното поле и той матира Браво за 2:0. 

След почивката Сити не промени много играта си. Домакините останаха по-силни, въпреки че Агуеро успя да нацели гредата в 51-ата минута. В 64-ата Али спечели и дузпа за Тотнъм, но от бялата точка Ерик Ламела пласира топката близо до Браво и той спаси. 

Играта на "гражданите" се поосвежи с влизането на Келеши Ихеаначо в игра във втората част, но Юго Лорис задържа вратата си суха на няколко пъти.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
357