The Telegraph извади имената на още трима в разследването за корупция


Н. Гавазов

The Telegraph извади имената на още трима в разследването за корупция

The Telegraph публикува имената на трима футболни дейци от Чемпиъншип, които са замесени в корупционния скандал. Това са мениджърът на КПР Джими Хаселбанк, асистент-мениджърът на Барнзли Томи Райт и собственикът на Лийдс Масимо Челино.

Според разследването, Хаселбанк е уловен да иска 55 000 паунда от компания, за да и помогне да продаде футболист на КПР. Специалистът е изразил готовност да привлича играчи от въпросната компания за в бъдеще, което предполага и получаване на комисионни за тази дейност.

Райт пък бе заснет как приема подкуп в размер на 5000 паунда, за да помогне на същата компания да трудоустрои свои футболисти в клуба. Той е приел сумата в плик и под формата на банкноти от 20 паунда в Лийдс през миналия месец. Срещу нея той е щял да помогне на агентите да подпишат с футболисти на Барнзли, а също така е щял да препоръча нейни играчи пред шефовете на клуба.

Напомняме, че заради това разследване Сам Алърдайс подаде оставка от поста старши-треньор на националния отбор на Англия.

 

  Сподели
101