Моуриньо: Лестър стана шампион, защото големите отбори не бяха добри


Н. Гавазов

Моуриньо: Лестър стана шампион, защото големите отбори не бяха добри

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че в Англия е много трудно да бъде защитена титлата. Португалският специалист даде интервю за Sky Sports в навечерието на шестия кръг на Висшата лига, в който "червените дяволи" приемат шампиона Лестър. Също така Жозе използва момента, за да иронизира своите критици, които го нападнаха през последните седмици.

"Мисля, че е много трудно да запазиш титлата - не само Лестър, а всички. Историята показва това. Не са толкова много отборите, които са правили това. Разбира се, един от тях е Манчестър Юнайтед. Има още един отбор, който го е направил под ръководството на най-слабия мениджър в историята на футбола", заяви Моуриньо.

"Това наистина е трудно. Реалността е такава, че когато гледам Лестър, аз разбирам, че те са добри. Но те спечелиха, защото някои от големите отбори не бяха достатъчно добри през миналия сезон. От първия ден говоря, че моите шампионски амбиции са мотивираш фактор за мен, това е начин на живот. Не разбирам, как е възможно в този клуб да се правят други изявления, макар да знам, че това е рисковано", добави португалецът.

Напомняме, че освен Юнайтед, само Челси с Моуриньо е успявал да защити шампионската си титла в Англия (2004/05, 2005/06).

 

  Сподели
23