Райола: Моуриньо има топки за голям трансфер, но дали при Арсенал е така?


Н. Гавазов

Райола: Моуриньо има топки за голям трансфер, но дали при Арсенал е така?

Агент Мино Райола разказа, по какъв начин е успял да уреди трима свои клиенти в Манчестър Юнайтед през това лято, включително и полузащитника Пол Погба. "Червените дяволи" заплатиха на Ювентус рекордните за световния футбол 89 милиона паунда. Според думите на холандеца с италиански произход, клубът от "Олд Трафорд" е започнал работа по връщането на Погба още преди две години, като при това французинът е имал и друг варианти за работа.

Също така Райола помогна на Хенрих Мхитарян и Златан Ибрахимович да дойдат в Манчестър Юнайтед, спечелвайки от всички тези сделки сума над 30 милиона паунда.

"Това не е просто един случай на изразходване на пари. За да извършиш рекорден трансфер са нужни големи топки, а Моуриньо ги има. Работата не е само в парите, но и в отговорността, която поемаш, казвайки: "Да, това е мой играч". Арсенал също има пари, но имат ли топки". Уважавам Венгер. Той има своя философия, съгласно която сумата не съответства на майсторството на предлагания играч. Какво пък, добре. Реал? Зидан искаше да привлече Погба, но ние не бяхме уверени, че клубът го желае. Винаги говоря на своите играчи, че ние отиваме там, където сме желани. Юнайтед винаги ще бъде един от най-големите клубове в света, независимо от репутацията или състоянието на банковата сметка. Да, Юнайтед няма Шампионска лига и не стана шампион, но те се нуждаеха от Пол Погба повече от всички", заяви Райола.

"Юнайтед разговаря с нас за Погба в продължение на две години. Те взеха мой играч в лицето на Серхио Ромеро и оттогава поддържаме връзка. Знаехме за съществуващия интерес и ние също общувахме с Ювентус. Те се стараеха да спечелят Шампионска лига и му дадоха 10-то номер. Казахме им, че оставаме за още една година. Тогава започнах да разработвам план за неговото заминаване. Имахме две предложения от Висшата лига и две извън Англия", каза още агентът.

"Пол каза, че Юнайтед е в сърцето му. Удуърд се опита да го купи през миналата година, Моуриньо също го искаше в Челси, за това когато тези неща съвпаднаха, ние разбрахме, че това е правилният вариант. За Пол щеше да е много по-лесно, ако бе отишъл в Реал Мадрид. Примера дивисион. Но аз исках по-сериозно изпитание", добави Райола.

"С Мхитарян нещата се развиха трудно. Ние на практика се договорихме с друг клуб от Висшата лига, но Борусия отказа да го пусне. Тогава Юнайтед се намеси и успя да го купи. Що се отнася до Златан, той превъзходно подхожда на марката Манчестър Юнайтед. Той олицетворява безстрашие и притежава победен дух, който се съчетава с класа. На 34 години е, но е най-обсъжданият играч във Висшата лига. Неговото събиране с Моуриньо вселява усещането: "Ние сме Манчестър Юнайтед и шегите с нас са лоши", каза още агентът.

 

  Сподели
198