Уотфорд с историческа победа над Юнайтед


И. Ангелов

Уотфорд с историческа победа над Юнайтед

Манчестър Юнайтед гостуваше на "Викъридж Роуд" и Уотфорд в срещата от поредния пети кръг на английската Висша лига. Днес домакините успяха да победят с 3:1 в един прекрасен мач, в който голямо значение имаха и направените за "стършелите" промени от мениджъра. 

Уотфорд започна много силно и рано в мача Игало можеше да открие, когато при една дълга топка Де Хеа и Смолинг се сблъскаха и паднаха на земята, а топката попадна в нападателя на домакините на празна врата. Той обаче не нацели вратата.

В 31-ата минута Погба стреля от далечна дистанция и нацели горната греда на Гомес, който дори не помръдна. В 34-ата минута Бритос и Янмаат задружно успяха да вземат топката от Марсиал до наказателното поле на Юнайтед, а защитникът центрира за включилия се Капу, който стреля през Де Хеа за 1:0.

След почивката Юнайтед заигра силно и овладя топката. В 62-ата минута тимът достигна и до 1:1 чрез Маркус Рашфорд, който размени подавания с Ибрахимович и стреля от близо. Към края Уотфорд отново започна да играе по-силно, като в 82-ата минута Хуан Сунига се появи за Етиен Капу. Именно Сунига секунди след появата си се оказа с топка в наказателното поле и отново Де Хеа допусна гол за 2:1.

В 94-ата минута пък друга резерва за домакините - Исак Съксес, се справи с Баили и намери Сунига в наказателното поле, където той спечели дузпа, реализирана от капитана Трой Дийни - 3:1. Така беше достигната първа победа за Уотфорд над Манчестър Юнайтед от 30 години и първа победа за Валтер Мадзари над Жозе Моуриньо.

  Сподели
291