Фейенорд победи Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Фейенорд победи Манчестър Юнайтед

В Първа група на Лига Европа Манчестър Юнайтед трябваше да пътува до Ротърдам където Фейенорд посрещна "червените дяволи" за да победи с 1:0 благодарение на гол от Тони Вилхена във второто полувреме. Срещата бе отбелязана и от завръщането на Златан Ибрахимович в турнира след 15 години.

В първата част Юнайтед не натискаше своя опонент, което може би се дължеше и на отслабената постройка на Моуриньо, който замени 8 от титулярите си за мача. Фейенорд създаде по-добрите атаки и можеше да води в резултата.

Специалния посегна към промяната след 60-ата минута когато Мата, Марсиал и Рашфорд бяха заменени едновременно от Ибрахимович, Йънг и Депай. Тримата нови в атака обаче така и не помагаха за изграждането на атаки, като домакините продължаваха да играят по-добре.

В 79-ата минута при една ситуация, в която имаше засада, незабелязана от съдията, Вилхена успя да вкара когато се включи от дълбочина за топката на Йоргенсен и стреля ниско за 1:0. Това посъбуди гостите, но след положения пред Смолинг и Ибрахимович в края до гол не се стигна.

  Сподели
119