Линекер: Суперзвездите на бъдещето ще играят в Англия


Н. Гавазов

Линекер: Суперзвездите на бъдещето ще играят в Англия

Бившият нападателя на националния отбор на Англия, а сега експерт към ВВС Гари Линекер изрази своята увереност, че английските клубове отново ще доминират в Шампионска лига.

"Всичко това е циклично, не е ли така? Към момента испанският футбол е супердоминиращ, което виждаме не само в Шампионска лига, но и в Лига Европа. Такива моменти е имало и в историята на немския и италианския футбол. Но мисля, че Англия започва да оказва все по-голямо внимание в Европа", заяви Линекер.

"Ние преминахме през труден период, когато при нас не идваха суперзвезди, предпочитайки Реал или Барселона. Но сега виждаме, че най-добрите треньори отиват в английската лига и мисля, че скоро ще дойдат и най-добрите футболисти, защото тук са реалните пари. Това е само въпрос на време", каза още експертът.

"Това няма да са играчи от поколението на Меси и Роналдо, тъй като вече ще е малко късно за тях. Но суперзвездите ще дойдат в английската лига и английските топ клубове ще бъдат Реал и Барселона на утрешния ден. Това може да заеме година, две или три, но аз съм убеден, че ще се случи", заяви Линекер.

 

  Сподели
196