Суонзи взе точки от Челси


И. Ангелов

Суонзи взе точки от Челси

Челси гостуваше на Суонзи Сити в срещата от поредния четвърти кръг на английската Висша лига. Днес след силна игра на "сините" те поведоха в резултата, но след два бързи гола изостанаха в резултата, преди фантастично изпълнение от Диего Коста със задна ножица да оформи крайното 2:2 в един напреднат двубой.

Челси беше по-силният отбор и резонно поведе в 18-ата минута, когато една не добре избита топка попадна в Оскар, той побърза да я пусне за Коста в наказателното поле и нападателят не остави шанс на вратаря с фалцов удар за 1:0. До почивката и в началото на втората част гостите пропуснаха няколко добри възможности да поведат по-убедително.

Това позволи на "лебедите" да се върнат в срещата в 59-ата минута, когато при една бърза контра резервата Бароу изведе Сигурдсон сам срещу вратаря, и Куртоа извърши нарушение срещу него, като Сигурдсон вкара уверено от дузпа за 1:1.

В следващата атака на домакините отново се стигна до гол когато Лерой Фер отне топката от Кейхил и напредна сам срещу Куртоа, стреляйки през краката му за пълен обрат и 2:1. След тази ситуация домакините се затвориха в защита, като поемаха доста атаки на Челси. В една от тях Иванович се намери на стрелкова позиция в наказателното поле, а избитият му удар се насочи към Диего Коста, който завърши със задна ножица за 2:2.

  Сподели
103