Гуардиола: Играхме със сърце


Н. Гавазов

Гуардиола: Играхме със сърце

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за срещата с Манчестър Юнайтед от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия, която "гражданите" спечелиха с 2:1.

"Радостни сме. Мисля, че феновете останаха доволни, защото изходът на срещата остана отворен до края. Бяхме по-добри през първото полувреме, а след почивката имахме трудности. Не успяхме да реализираме контраатаките си. В такива ситуации не действахме по най-добрия начин в наказателното поле на съперника. Но в крайна сметка удържахме победа на един от най-красивите стадиони в света", заяви Гуардиола.

"Момчетата играха със сърце, като през първото полувреме спечелиха много единоборства от съперник, който физически е по-силен от нас. След почивката започнаха центрирания, а тук ти остава само да се молиш, защото нищо не контролираш", каза още испанецът.

"Проведохме добре първото полувреме именно заради Браво. Обичам вратари, които започват атаките. Той показа характер, след като продължи да играе по същия начин и след почивката, въпреки случилото се в края на полувремето. Клаудио е една от причините за добрата игра на Сити през първото полувреме. Наистина, има риск с пас назад от защитник. Но така можеш да контролираш мача. До последния си ден на работа в Англия аз ще се старая към игра с максимално задържане на топката от наша страна", каза още Гуардиола.

 

  Сподели
62