Моуриньо: Клатенбърг допусна две грешки


Н. Гавазов

Моуриньо: Клатенбърг допусна две грешки

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира поражението от Манчестър Сити с 2:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия.

"Двете полувремена бяха напълно различи. Действахме под нивото си през първата част. Трябва да бъдем напълно подготвени по отношение на скоростта на мислене и вземане на решения. Няколко наши футболисти не съответстваха на това ниво през първото полувреме. Лесно губехме топката и я дарявахме във владение на съперника. Платихме за грешките си", заяви Моуриньо.

"Марк Клатенбърг допусна две сериозни грешки. Имаше дузпа в ситуацията с Браво, а вратарят трябваше да получи червен картон. Ако някой от играчите ми бе направил това в центъра на терена, щеше да последва изгонване и наказателен удар. В наказателното е трудно да назначиш такъв фаул и арбитърът не искаше да го фиксира. Втората греша е играта с ръка на Отаменди. Някой от експертите ще каже, че не е дузпа, защото топката попада отзад в ръката, но Отаменди гледаше топката. Недоволни сме от това решение", каза още португалецът.

"Не мога да съм доволен от нашето първо полувреме. А това е важно както второто. Някои футболисти не ни дадоха това, което очаквахме от тях, това са 3,4 или даже 5 човека. Естествено, те повече трябва да се замислят. Да анализират играта си и да осъзнаят, че изпаднаха от мача. Ние им дадохме 45-минутно преимущество", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
76