Гуардиола: В Стоук разбрах колко е трудна Висшата лига


Н. Гавазов

Гуардиола: В Стоук разбрах колко е трудна Висшата лига

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за предстоящата среща с Манчестър Юнайтед от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия.

"Жозе има нужда от време. И ние имаме нужда от време, но светът няма да ни го даде. И сега ни предстои мач на "Олд Трафорд". Ще се стараем да играем така, както в някои моменти в Букурещ и през първото полувреме срещу Уест Хем. В Стоук веднага разбрах, колко е трудна Висшата лига", заяви Гуардиола.

"Имам голямо уважение към Ибрахимович за това, което той е направил през кариерата си. Удивително е как е играл навсякъде, където е бил. Той е един от най-добрите футболисти. Някои играчи се нуждаят от време, за да разберат лигата, но големите футболисти веднага се адаптират", добави испанецът.

"Тактиката срещу Манчестър Юнайтед зависи от това, как ще започнем срещата. Сега мисля, ще мисля така и до последния ден на моята кариера, че трябва да играеш добре, за да спечелиш двубоя. Искам играчите ми да атакуват, да контролират срещата, да играят добре, макар и да допускат контраатаки", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
79