Агент: Цяла Африка ще подкрепя Юнайтед в мача със Сити


Н. Гавазов

Агент: Цяла Африка ще подкрепя Юнайтед в мача със Сити

Агентът на полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре е на мнение, че по-голяма част от феновете на футбола от Африка ще подкрепят Манчестър Юнайтед в дербито между двата отбора в събота. Напомняме, че по-рано агент Дмитрий Селюк остро нападна мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, обвинявайки испанеца, че унижава Туре.

Продължавайки да отстоява позициите си, Селюк сега твърди, че много фенове ще се откажат от Сити и ще поддържат червената част на Манчестър, а също така намекна, че африканецът може да напусне клуба през зимата.

"Сити ще загуби милиони фенове от Африка заради решението на Гуардиола да не го включи в заявката за Шампионска лига. Сега вече те ще подкрепят Манчестър Юнайтед. Знам, че много хора в Африка казват, че повече никога няма да гледат Сити по телевизора", заяви Селюк.

"Още през януари Яя може да подпише предварителен договор със задграничен клуб. Убеден съм, че той ще получи много предложения от целия свят. Искат да го видят в Китай и в Америка, но потенциални купувачи ще се намерят също така в Англия и Европа. Яя се намира в чудесна физическа форма, той свали около седем килограма. Може би това е малко за Гуардиола, но спомнете си, че даже Златан Ибрахимович не бе достатъчно добър за него. Сега е по-добре да се заредим с търпение и да чакаме януари. Остават само три месеца", каза още агентът.

 

  Сподели
91