Скоулс: В Англия парите са на първо място, а не победите


Н. Гавазов

Скоулс: В Англия парите са на първо място, а не победите

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс се оплака, че английските отбори са съсредоточени повече върху парите, отколкото върху победите на футболния терен. Също така Скоулс вижда голям проблем в дефицита на играчи от топ ниво в английските грандове.

"Не намирам този елитен футбол, който е интересно да наблюдаваш, особено в Англия. Всички говорят за английския клуб като най-добър. Аз мисля, че испанската лига е с една глава по-силна от всяка една друга, ако съдим по европейските турнири. В четвъртфиналите на Шампионската лига и Лига Европа през 2015/16 имаха шест от общо 16 отбора. Почти половината. Висшата лига имаше само два. Отборът на Ювентус може да победи всеки тим от Висшата лига. Играха срещу Манчестър и ги победиха с лекота. Ние обаче си мислим, че италианското първенство не струва, че там всички мислят само за защита. Това съвсем не е така", пише Скоулс в своята колонка в The Guardian.

"Има нужда да се направи крачка към истинското качество в Англия. С изключение на Серхио Агуеро, Кевин де Бройне и Давид Силва не разполагаме с най-добрите играчи. Всички най-добри са в други държави. Гледали ли сте качествен мач в Англия за последните няколко години? Ма, за който да кажеш: "Ау, не мога да си спомня друг такъв!", допълва той.

"Най-добрите играчи са в Испания или "Байерн" с "Ювентус". Свързват ни с големите играчи - Гарет Бейл е топ играч - но не успяхме да го получим. Във Висшата лига никога не успяваме да гледаме Лионел Меси или Неймар. На днешно време парите са най-важното нещо заради собствениците. Повечето от тях се интересуват само как да направят пари от техния футболен клуб", продължава Скоулс.

"Те не се интересуват какво ще видят на футболния терен в събота следобед. Те са чисти бизнесмени, докато в Барселона има баланс между бизнес и футбол. Този клуб е корпоративен, принадлежащ на феновете, а не на бизнесмени или на група отделни личности. За това и имат най-добрите играчи", пише още Пол.

 

  Сподели
40