Бивш английски рефер направи скандално разкритие


Н. Гавазов

Бивш английски рефер направи скандално разкритие

Бившият рефер от Висшата лига на Англия Марк Хасли заяви, че ръководството на съдийския корпус ((Professional Game Match Officials Limited - PGMOL) е искало от него да говори, че той не е виждал определени инциденти в мачовете, които е ръководил навремето.

Една от главните теми в английския футбол през тази седмица стана дисквалификацията от три мача на нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро.

Футболната асоциация предприе санкцията към аржентинеца след като реферът Андре Маринър, който обслужваше мача с Уест Хем, призна в своя отчет, че е пропуснал групата игра на нападателя срещу защитника на "чуковете" Уинсътн Рийд.

Както е известно, Сити се опита да обжалва обвиненията на базата на видеоповторения, настоявайки, че Маринър се е намирал в непосредствена близост до инцидента и съзнателно е решил да не наказва Агуеро.

Халси коментира дадената ситуацията чрез своя акаунт в Twitter, правейки сензационното признание, че PGMOL оказва натиск на своите рефери и ги кара да се отказват от свидетелските си показания по отношение на един или друг епизод, за да може след това Футболната асоциация самостоятелно да повдигне обвинения, изучавайки видеоповторенията.

"Аз самият съм се намирал в подобна ситуация. От мен се искаше да казвам, че не съм виждал инцидента, когато го бях забелязал. Наистина, това не идваше от Футболната асоциация, а от PGMOL", заяви Халси.

 

  Сподели
136