Коста печели дербито с драматичен гол (видео)


И. Ангелов

Коста печели дербито с драматичен гол (видео)

В понеделнишката среща от първия кръг на английската Висша лига Челси посрещна Уест Хем в първото лондонско дерби на "Стамфорд Бридж" този сезон. Днес домакините успяха да поведат чрез Еден Азар, да пострадат от гол на Джеймс Колинс, преди Диего Коста да донесе победата в 90-ата минута за 2:1.

В първото полувреме Азар беше в стихията си и непрестанните му бързи атаки от ляво създаваха доста проблеми на гостите. В 19-ата минута Оскар опита да спечели дузпа в наказателното поле на противника, но съдията подмина ситуацията. В 30-ата минута Азар се размина с гола при една от индивидуалните си атаки. Така без опасности пред Куртоа завърши първата част.

Второто полувреме започна както и първото, но Азпиликуета спечели дузпа срещу Антонио в 47-ата минута. Тук Азар застана зад бялата точка и реализира с мощен удар в средата за 1:0. 

Последва ситуация пред Тери след статично положение. В 67-ата минута в игра се появи Димитри Пайе на мястото на Нордвайт и играта на гостите потръгна след като до момента те не бяха отправяли удари към вратата на противника.

Веднага пред Пайе се откриха 2 възможности за удар от преки-свободни удари и той успя да спечели корнер с втория си опит. След като изпълни ъгловия удар в полето на "сините" стана разбъркване и Джеймс Колинс успя да завърши сред мелето с прекрасен удар за 1:1. Това бе 9-ят гол в кариерата на бранителя и негов 4-ти срещу Челси.

Конте реагира с представянето на Педро за Вилиан и Батшауи за Оскар. Така до края Челси отново пое инициативата, а Коста се размина с гола в 88-ата минута. В 90-ата обаче топката отново попадна в нападателя на дъгата, а той успя да насочи нисък удар далеч от Адриан за 2:1.

  Сподели
138