Ливърпул победи Арсенал в голов трилър (видео)


И. Ангелов

Ливърпул победи Арсенал в голов трилър (видео)

В първата среща между Арсенал и Ливърпул за сезона, изиграна на "Емирейтс Стейдиъм", видяхме победа от гостите с 4:3 днес. Домакините поведоха в резултата след пропусната дузпа на Уолкът, Ливърпул успя да обърне впечатляващо с голове на Кутиньо, Лалана и Мане, преди още 2 гола от Чембърлейн и Чеймбърс да оформят крайния резултат.

Двата тима започнаха много агресивно, но Арсенал получи първи златен шанс да вкара когато Морено извърши ненужно нарушение срещу Уолкът и това бе дузпа, която нападателят застана да бие. Миноле обаче хвана ъгъла на посредственото изпълнение и спаси вратата си в 30-ата минута.

Още в следващата си атака обаче Уолкът получи добро подаване от Айуоби и стреля под ъгъл срещу Миноле и успя да вкара за 1:0. Точно преди последния сигнал за полувремето Филипе Кутиньо върна равенството с перфектно изпълнение на пряк-свободен удар, с което не остави шансове на Чех за 1:1.

В 49-ата минута Лалана обърна резултата когато Вайналдум успя да центрира добре, а халфа овладя и бързо стреля под Чех от позиция от непосредствена близост за 2:1. В 56-ата минута Кутиньо вкара отново когато Клайн се включи силно от дясно и центрира остро по земя, а халфът само отклони добрата топка през Чех за 3:1.

Последва гол и на Садио Мане, който премина цялата половина на противника от дясно през няколко човека, навлезе по диагонала и нагласи топката на левия си крак, като стреля силно в ъгъла през Чех за 4:1.

Арсенал отговори мигновено чрез Окслейд-Чембърлейн, който получи топката на левия фланг, финтира двама бранители и стреля в близкия ъгъл на Миноле за 4:2. Това донесе импулс за домакините, които успяха да стигнат до още един гол в 75-ата минута. Тук Санти Касорла центрира от пряк-свободен удар и Калум Чеймбърс продължи топката с глава за 4:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
220