Моуриньо: Винаги е важно да се започне с трофей


Н. Гавазов

Моуриньо: Винаги е важно да се започне с трофей

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за срещата за Суперкупата на Англия с Лестър, който "червените дяволи" спечелиха с 2:1.

"Играта през първото полувреме бе значително по-добра, отколкото през второто. Отборът все още не е достатъчно готов. Лестър ускори темпото, те разполагат с трима бързи играчи, които смениха хода на мача. Това е важна победа, но има още много да направим. Ще съм недостатъчно амбициозен, ако кажа, че се представихме фантастично. Това не е така, но винаги е важно да се започне с трофей", заяви Моуриньо.

"Златан ще е по-опасен, когато ние повече ще доминираме и ще играем по-близо до наказателното поле на съперника. Ибра не е толкова бърз както Варди, който може да играе на 50 ярда от наказателното поле. Златан има нужда от това отборът да играе и да създава положения за него. Трябва да променим това", каза още португалецът.

"Грешката на Фелайни бе свързана с терена. Преди мача изпробвах терена и си помислих, че може да имаме проблеми. Искахме теренът да е по-бърз. Не знам, дали са забравили да поливат тревата", допълни наставникът на Юнайтед.

"Мата игра много добре и ми даде това, от което имах нужда. Правилата позволяват да се правят шест смени. Използвах пет и исках да забавя играта. Трябваше да извадя най-ниския играч, защото очаквах много центрирания. Искаме да побеждаваме, в крайна сметка всички сме много щастливи", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
37