ФА: Зимна пауза може да има едва след 2019 година


Н. Гавазов

ФА: Зимна пауза може да има едва след 2019 година

Изпълнителният директор на Футболната асоциация на Англия (ФА)Мартин Глен коментира евентуалното въвеждане на зимна пауза във Висшата лига на Англия.

"Засега не мога да направя това. За подобно решение е нужно съгласието на всички страни. ФА управлява само Купата на Англия, Висшата лига и Футболната лига също трябва да се съгласят. Би било добре да се постигне консенсус. Не можем да направим много по отношение на натовареността на календара, но именно поради това отменихме преиграването на 1/4-финалите на Купата", заяви Глен.

"Ако има зимна пауза, каквато ФА желае, това ще е след изтичането на сега действащия ТВ-контракт (след 2019 година). Трудно е постигането на консенус. По-рано хората се плашеха, че пауза ще има само от Коледа до Нова година. Но няма да е така. Възобновяването може да стане след третия кръг от Купата на Англия, в средата на януари", каза още функционерът.

"Не можем самостоятелно да отидем към това. Нужно е съгласието на всички лиги. Но сега постепенно растат такива настроения, което повишава шансовете за съглашение", завършва Глен.

 

  Сподели
119