Куман напуснал Саутхемптън заради ултиматум


Н. Гавазов

Куман напуснал Саутхемптън заради ултиматум

Новият мениджър на Евертън Роналд Куман обясни причините да напусне Саутхемптън. Както е известно, холандецът оглави "карамелите", което предизвика много дебати сред футболната общественост - "светците" завършиха преди мърсисайдци в класирането и освен това ще играят в Европа. Куман внесе яснота по случая.

"Моите приоритети бяха да остана в Саутхемптън и да си изпълня задълженията по заключителната година от договора, но това се оказа невъзможно. Те ми казаха, че това не е хубаво, защото искат да получат относно бъдещето. Отговорих, че не виждам проблем в това, защото по време на работата си с Фейнорд в Холандия аз три пъти подписвах нови едногодишни договори", заяви Куман.

"След това получих предложение от Саутхемптън за нов договор, но се оказа, че не е такъв, какъвто исках да видя. А след това превключих на историята с Евертън. Те проявиха интерес, а от моя страна също възникна интерес", споделя холандецът.

"Лес Рийд ми каза, че няма да ми позволи да започна последната година от договора си, ако не знае какво ще е по-нататък. Това усложни ситуацията. В това време Евертън вече проявяваше интерес към мен. Саутхемптън ми разреши да общувам с Евертън и ето, сега съм мениджър на Евертън", добави Куман.

"Но ние проведохме два великолепни сезона в Саутхемптън и аз искам да благодаря на играчите и на служителите. Въпреки това, най-важното за мен е да гледам в бъдещето, а не назад, без значение дали става дума за футбол или за живота", завърши специалистът.

 

  Сподели
171