Манчестър Юнайтед спечели ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед спечели ФА Къп (видео)

След историческа вечер на стадион "Уембли" Манчестър Юнайтед спечели най-старото състезание във футбола за 12-ти път в историята на клуба след победа с 2:1 срещу Кристъл Палас. В изпълнената с драма среща Юнайтед нацели две греди, изостана в резултата, стигна до равен, последва изгонване на Смолинг и нов гол за победата от Лингард. По този начин Манчестър Юнайтед изравни рекордьора по титли тук - Арсенал с 12.

Началото на срещата бе добро за "червените дяволи", които владееха топката и пробваха с удари от далеч и центрирания към Фелаини. Така в 15-ата минута Рууни стреля добре. В 16-ата той намери Рохо на добра позиция, но Хенеси спаси. 

В 18-ата минута в една странна ситуация Палас вкара, но попадението бе отменено заради нарушение срещу Смолинг, каквото не се видя. Най-добрите опасности в полувремето паднаха за Фелаини след удари с глава на два пъти. В 35-ата минута Заха се освободи от Блинд и напредна към наказателното поле, но Рууни се върна и спаси вратата си с шпагат.

След почивката Юнайтед остана по-силният отбор. В 53-ата минута Рашфорд намери Фелаини на добра позиция по брилиантен начин и халфа нацели страничната греда с мощен удар. В 61-ата минута Марсиал бе намерен от Валенсия за удар с глава, като отново при преодолян Хенеси топката срещна гредата.

Така се стигна до 78-ата минута когато след корнер Фелаини изчисти и от една безопасна ситуация една балонна топка попадна в Пънчън в наказателното поле, той овладя с едно докосване и стреля мощно през ръцете на Де Хеа за 1:0.

Юнайтед обаче отговори мигновено, когато Рууни получи топката в центъра и тръгна към наказателното поле, преодоля цели 5 противникови футболиста преди да центрира за Фелаини, който опита да овладее с гърди, но кълбото попадна на удобния ляв крак на Мата, който стреля през краката на бранител за 1:1.

Така се стигна до продължения. Тук златно положение пропиля Заха в 93-ата минута. Рууни опита удар от далеч в 97-ата. В 105-ата минута Крис Смолинг получи втори жълт картон и стана 4-ят играч в историята, изгонен на финал във ФА Къп. Давид Де Хеа спаси своите на два пъти тук първо след чисто положение пред Дуайт Гайл, а след това при един изключителен удар на Боласи.

Така в 110-ата минута Валенсия успя да центрира опасно, но избита топка от Делейни попадна на пътя на Джеси Лингард, който с невероятно воле заби кълбото в ъгъла за 2:1 и донесе трофея на Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157