Юнайтед и Борнемут ще играят утре


Н. Гавазов

Юнайтед и Борнемут ще играят утре

Висшата лига официално обяви, че отмененият мач между Манчестър Юнайтед и Борнемут от 38-я кръг на Премиършип ще се състои а 17 май. Както е известно, малко преди началото на вчерашния двубой на "Олд Трафорд" служители от службата за сигурност на Юнайтед откриха в една от мъжките тоалетни подозрителен предмет, състоящ се от мобилен телефон и проводници. Полицията евакуира най-близките секции до въпросната тоалетна и отложи мача с 45 минути. По-късно службите за сигурност посъветваха клуба и Висшата лига да отменят мача.

След кратко заседание и консултации, срещата бе отменена.

По-късно станаха известни детайлите на произшествието. Въпросният предмет се оказа "тренировъчно устройство", случайно попаднало на територията на стадиона по време на учебна тревога няколко дни по-рано. Отговорността за това е на "частна компания", чието име не се съобщава.

Така или иначе, мачът ще се състои във вторник и ако "червените дяволи" избегнат загубата, те ще завършат сезона на пето място в таблицата за класиране.

Главният проблем е в това, че в събота е финалът за Купата на Англия срещу Кристъл Палас и хората на Луис ван Гаал ще имат два дни по-малко за почивка от своя съперник.

 

  Сподели
127