Ливърпул отърва загуба от Челси


Н. Гавазов

Ливърпул отърва загуба от Челси

Ливърпул избегна загубата при домакинството си на Челси в отложен мач от 30-ия кръг на Висшата лига на Англия благодарение на гола на Кристиан Бентеке в добавеното време. Мениджърът на "червените" Юрген Клоп извърши девет изменения в състава спрямо победата над Уотфорд, включвайки Симон Миноле и Алберто Морено.

Началото на мача бе за домакините, които притиснаха съперника си и създадоха няколко положения за гол. Постепенно гостите успокоиха темпото и се опитаха да атакуват. Когато играта окончателно се изравни, Челси поведе в резултата. В 32-та минута Еден Азар стремително преодоля няколко играчи от противника, нахлу в наказателното поле и заби топката в далечния ъгъл. До почивката интересни ситуации имаше както пред Миньоле, така и пред Бегович, но до гол не се стигна.

Втората част започна по-предпазливо, като и двата отбора се надиграваха главно в средата на терена. В 51-та минута Фирмино имаше възможност да върне равенството, но ударът му мина покрай вратата. В 61-та минута Адам Лалана пусна страхотен пас към Стъридж зад защитата, но силният шут на нападателя бе спрян от Бегович.

Постепенно Челси отдаде инициативата на домакините, които обаче така и не успяваха да пробият защитата на "сините". Всичко отиваше към минимална победа за гостите, но в 92-та минута на мача резервата Кристиан Бентеке се възползва от грешка на Бегович и изравни за крайното 1:1.

 

  Сподели
102