Зрелище в последния мач на Болейн Граунд (видео)


И. Ангелов

Зрелище в последния мач на Болейн Граунд (видео)

Уест Хем Юнайтед подари на феновете си изключителен мач в последната среща, която се изигра на "Болейн Граунд" след 112 години на този терен от домакините. Днес в срещата от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига "чуковете" посрещнаха Манчестър Юнайтед за победата с 3:2, с което съкратиха драстично шансовете на Ван Гаал за Топ 4.

Срещата започна силно за домакините, като още в 10-ата минута един перфектен пас от ляво на Ландзини намери Сако на добра позиция в наказателното поле и той стреля, топката се отклони от Блинд и перфектно се пласира в ъгъла далеч от Де Хеа за 1:0.

В 19-ата минута Керъл излезе необезпокояван срещу Де Хеа, но не успя да вкара в най-чистото положение в мача. 2 минути след това попадение на Антонио бе отменено след като страничния съдия реши, че топката е напуснала игра преди да влети близо до гол-линията. До края на първата част Юнайтед нямаше нито един удар към вратата на противника.

На почивката Майкъл Карик се появи за Морган Шнайдерлин и играта на гостите се подобри. Така в 51-ата минута Антони Марсиал бе намерен от ниско центриране на Мата от дясно за удар на празна врата и 1:1. Последваха чисти възможности пред Пайе и Сако. В 67-ата минута Марсиал изби удар с глава на Керъл от гол-линията след корнер, като Де Хеа бе преодолян. 

5 минути след това Марсиал обърна срещата за своите с прекрасен индивидуален гол след пробив от ляво по диагонала и удар в близкия ъгъл за 2:1. В 76-ата минута обаче Пайе центрира перфектно на главата на Антонио за 2:2, а в 80-ата отново Пайе намери Рийд за последния гол на "Болейн Граунд" в историята - 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
171