Сити и Арсенал поделиха точките


И. Ангелов

Сити и Арсенал поделиха точките

Надеждите на Манчестър Сити все още остават налични след равенството 2:2 в предпоследния кръг на английската Висша лига с Арсенал. Серхио Агуеро и Кевин Де Брюйне изиграха много силна среща за "гражданите" днес, докато Алексис Санчес и Оливие Жиру отговориха за гостите на "Етихад Стейдиъм".

Домакините започнаха много силно, като още в 8-ата минута Навас центрира за Фернандиньо в наказателното поле, той свали за Агуеро, и аржентинецът намери красиво долния ъгъл на вратата от границата на наказателното поле за 1:0.

В следващата атака на Арсенал се стигна до куриозна ситуация, в която Клиши можеше да си вкара автогол с глава, но за късмет топката излезе в корнер. След центрирането на Елнени от ситуацията обаче Жиру бе оставен непокрит и с глава матира Харт за 1:1.

В 24-ата минута след получен удар от Саня в областта на бедрото, Дани Уелбек бе заменен принудително от Джак Уилшър. До почивката опасности пред двете врати липсваха.

В 51-ата минута обаче след пробив на Де Брюйне се стигна до нов гол при нов мощен удар по земя право в ъгъла на вратата далеч от вратаря за 2:1. Арсенал отново отговори добре с натиск и нов гол в 68-ата минута когато Алексис напредна и размени пасове с Жиру, след което завърши уверено с удар по земя за 2:2.

До края Сити бе по-близо до победата с положение пред Агуеро в 75-ата минута, намерен с красиво копване от Де Брюйне над защитата за добър удар, а резервата Бони нацели гредата в 90-ата минута.

  Сподели
130