Тотнъм отново губи точки


И. Ангелов

Тотнъм отново губи точки

Саутхемптън гостува на Тотнъм в срещата от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига днес, като след ранен гол на Сон, Стивън Дейвис се разписа на два пъти за гостите за победата с 2:1. По този начин Тотнъм дава шанс на Арсенал при победа в кръга се изравни по точки с кръвния враг, като остави интрига за топ местата до последния кръг.

И двата отбора започнаха с опасни положения, и след пропуски на Тадич и Ериксен се стигна до гол на Хьонг-Мин Сон, който в 16-ата минута успя да дриблира покрай вратаря и да вкара от близо за 1:0.

В 31-ата минута при една добра атака на гостите Тадич игра добре за да изработи попадение на Дейвис, който стреля под Лорис от непосредствена близост за 1:1. В последната минута на първата част Кейн пропусна голяма възможност да вкара, останал сам срещу Форстър, но стреля във вратаря.

След почивката Тотнъм не показа никакво желание за победата, а така в 72-ата минута Дейвис отново вкара, отново след добра атака с много подавания от гостите и отново след асистенция на Тадич за слаб, но точен удар в долния ъгъл на Лорис - 2:1. В 95-ата минута резервата Шадли можеше да върне равенството когато след центриране в наказателното поле стреля от метър в краката на Форстър, но гостите запазиха резултата. 

  Сподели
123